30 april 2010

Jag hatar inte människor - men är alltid beredd att göra ett undantag...

Igår dök det upp ett debattinlägg på Newsmill med rubriken "Har djuren några rättigheter?". I detta skriver en Henrik Unné (som står bakom imponerande 197 debattinlägg på ovan nämnda debattsajt) att endast människor har rättigheter och att djur omöjligen kan ha det. Men inte nog med det:

"Så, av alla de skäl som jag har redovisat ovan, måste vi dra slutsatsen att de övriga djuren än människan saknar rättigheter. Och vi måste inse att djurens rätts-rörelsen är ond. "Djurvännerna" älskar inte djuren. De hatar människan."
Jag tänkte först skriva en kommentar till debattinlägget på Newsmill - kanske något i stil med "Nej, jag hatar inte människor - men jag är alltid beredd att göra ett undantag...". Och så tänkte jag att jag kanske skulle utveckla resonemanget lite mer här i bloggen. Men i en disskusion till ett tidigare debattinlägg (se "Ett tips från mig till Sveriges djurindustrier") var det någon som skrev att man inte ska ägna tid åt att argumentera med vissa människor. Så jag bestämde mig för att inte ägna tid åt Henrik Unné.

16 kommentarer:

 1. Känns som man hört det här förr...

  ”Dessutom skulle ingen varelse förutom en förnuftsvarelse, klara av att fatta vad en rättighet ens är. Och de skulle därför aldrig klara av att respektera andras rättigheter…”

  …följt av en liknelse med en katt som jagar en råtta…

  …vilket då leder fram till följande slutsats…

  ”Så du ser, endast förnuftsvarelser har rättigheter. Andra djur än människan saknar därför rättigheter. Så enkelt är det.”

  Så enkelt är det! Nobelpriset nästa! :)

  SvaraRadera
 2. ""Djurvännerna" älskar inte djuren. De hatar människan."
  Bara denna mening säger ju klart och tydligt att en debatt med denne Henrik Unné är meninglös.
  Bra beslut av dig Peter Nilsson att inte slösa tid och kraft på en diskussion med honom.
  Du har viktigare saker att ägna dig åt.

  SvaraRadera
 3. Samtliga Unnes 197 artiklar går ut på att alla förutom Ayn Rand och han själv är onda. Hur intressanta ämnen han än må ta upp så har jag för länge sedan tappat hoppet om att det ska finnas en gnutta vett i den människan.

  SvaraRadera
 4. För undvikande av missförstånd och för att inte starta en diskussion om detta, så inser jag och menar inte att man nödvändigsvis måste "älska djuren" för att inse att djur har rättigheter.
  Hoppas att detta blev tydligt och klart.
  Det var inte det som var det intressanta, utan att "De hatar människan"

  SvaraRadera
 5. Jag som alltid brukar hävda att de människor som förtrycker djur tycker inte om andra människor. Utan de hävdar sina egna rättigheter in absurdum även gentemot andra människor. Detta visar han ju själv när han skriver att djurvänner är onda.
  Personligen tror jag att djurrättare oftast kämpar också för svaga människors rättigheter. Naturligtvis med vissa undantag.)
  Denne man borde få en lektion i empati.

  SvaraRadera
 6. carina, det finns undersökningar som visar just detta - och det är absolut min egen erfarenhet också. Idén om att de som bryr sig om djur bryr sig mindre om människor är verkligen befängd, och det vore intressant att någon gång få se ett praktiskt exempel på detta.

  Det har gjorts en undersökning rörande Djurens Rätts medlemmar, som visade att medlemmar i Djurens Rätt i högre grad är medlemmar i organisationer som "jobbar för människor" i högre grad än vad andra är.

  SvaraRadera
 7. Läste just detta :(

  http://vk.se/Article.jsp?article=347633&categorylist=10,4,6,32,39,480,987

  // Sara

  SvaraRadera
 8. Till kommentaren före mig: vad är det för fel med mer pengar till mjölkföretagen, det kan ju inte göra att djuren får det sämre eller hur?

  SvaraRadera
 9. Anonym 17.34, problemet är att vi alla med våra skattepengar stödjer en verksamhet, som vi kanske inte alls vill stödja.
  De som vill vill dricka mjölk och äta mjölk/ostprodukter borde rimligen betala vad det egentligen kostar.
  Jag vill inte betala för andras mjölkkonumtion.
  Djuren får det inte sämre, kanske t.o.m. bättre, men principen för mina skattepengar till mjölkproduktion är fel.

  SvaraRadera
 10. ...och jag håller med Kantarell

  SvaraRadera
 11. Jag också. Det är heltokigt att animaliekonsumtionen subventioneras av staten och EU. Och det är ju inte precis som att pengarna går till en ökad välfärd för djuren -de går till "bättre likviditet och lönsamhet bland mjölkföretagen".

  Det minsta man kunde begära är att dessa företag, och de konsumnter som köper dessa produkter, betalar de verkliga kostnaderna.

  SvaraRadera
 12. Det verkar som om de flesta djurvänner, åtminstone av den här bloggen att döma, saknar förmåga att resonera logiskt.

  SvaraRadera
 13. Ja du, Henrik Unne, din kommentar var verkligen intressant och tillförde väldigt mycket till diskussionen här. Den texten måste du ha funderat länge på hur du skulle få till på bästa sätt.

  SvaraRadera
 14. Henrik, jag tror inte det stora problemet är att vi saknar förmågan att resonera logiskt. Det stora problemet är att vi hatar människor, eller hur var det nu igen?

  SvaraRadera
 15. Sparris, anonym men grön.6 maj 2010 20:56

  Henrik Unne, vi saknar inte enbart förmågan att resonera logiskt, de flesta här är dessutom så korkade så vi är inte bara djurVÄNNER, utan är beredda att tillskriva djuren RÄTTIGHETER.
  Sug på den karamellen, Henrik Unné.
  Dessutom hatar vi naturligtsvis människor, jag har inte en enda vän, för jag hatar dem och min släkt har jag förlängesedan bruit med. Mina grannar ignorerar jag fullständigt, jag hatar dem, jag går helt upp i min roll som djurrättsaktivist, senast jag hade ett besök varr 1997, men då var det iofs en dammsugarförsäljare, men honom bad jag dra åt h-e då jag hatar både människor och dammsugare, djuren är allt för mig.
  Jag sitter här ensam i min lägenhet och njuter av att hata människor, vara ologisk och anse att djuren har rättigheter.
  Jag lever trots allt ett bättre liv än dig Henrik Unne, som hatar allt och alla utom dig själv, jag hatar bara människor och möjligtsvis dammsugare.

  SvaraRadera
 16. Omoget.
  Jag är inte ond. Och eftersomatt typ 99% av hela sverige är djurvänner, så borde han hata alla varelser, och tycka att de var onda. Han vet fan inget om vad jag hatar.

  Och om han syftar på människor som är som honom så har han rätt i att jag hatar de, men inte sånna som i alla fall har nått vett i skallen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.