6 december 2010

Fazer goes grönt

"Sysslar inte Fazer bara med godis?" är kanske den första tanken som dyker upp i huvudet när man hör Fazer och mat i samma mening? Men nej. I Sverige finns fem bagerier och 300 restauranger, konferensanläggningar och caféer som drivs av Fazer.

En del i företaget heter Fazer Food Service, och de sysslar med måltidstjänster samt bageri- och konfektyrprodukter i åtta länder.

Och så här skriver de i ett pressmeddelande från förra veckan. Spännande!

God, grön mat lagad från grunden borgar för mindre miljöpåverkan

Maten vi lägger på våra tallrikar står för ungefär en tredjedel av vår klimatpåverkan. Enbart köttproduktionen påverkar koldioxidutsläppen mer än vad trafiken gör. De senaste 20 åren har vi i Sverige ökat mängden kött vi äter med 40 procent. I genomsnitt äter vi 85 kilo kött per person och år. Både miljön och hälsan skulle vinna på om vi åt mindre kött och mer baljväxter, grönsaker, spannmål och potatis.

Därför är ett av de viktigaste miljömålen för Fazer Food Service att minska andelen animalier till förmån för vegetabilier. Vi uppmuntrar våra gäster att äta mer grönt, inte bara från våra generösa salladsbord utan även genom att erbjuda helgröna varmrätter samt aktivt vägleda gästerna till de gröna smakerna. Det främjar både hälsan och miljön.

På alla skolrestauranger erbjuder vi sedan i augusti 2010 minst en helgrön dag i månaden och under oktober uppmärksammades Vegetariska världsdagen genom en stor informationskampanj för elever och lärare.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.