1 december 2010

September, Thomas di Leva och Adam Tensta bland artisterna i Djurens Rätts kalender 2011

Nu är Djurens Rätts kalender för 2011 här! Sveriges musikelit ställer för andra året i rad upp för djurens rättigheter. Artisterna i den nya kalendern är Marie Picasso, Britta Persson, Adam Tensta, Marina Schiptjenko, Patrik Arve, Linda Sundblad, Caroline af Ugglas, Dennis Lyxzén, September, Khoma, Regina Lund och Thomas di Leva. 


Överskottet av försäljningen av kalendern går till Djurens Rätts arbete för djuren. Månad för månad berättar de olika artisterna om sina favoritdjur och vilka djurfrågor som ligger dem varmast om hjärtat.

Det här är till exempel Marie Picassos svar på frågan om vilken djurfråga som engagerar henne mest:

– Jag är alltid på djurens sida och brinner helt för allt som gynnar djuren och vad som ger dem ett fint, värdigt och kärleksfullt liv.

Och så här säger Patrik Arve:
- Delfiner och vargar berör mig starkt, men kanske är tigern det djur som jag särskilt värnar om. Jag tycker det är svårt att välja ett djur. När det gäller att värna om en viss grupp vill jag inkludera alla. Då mitt artistnamn är Swedish Tiger känner jag mig dock manad att slänga in ett stort HJÄLP för jordens bara cirka 3 500 tigrar i frihet.

Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom hoppas att artisternas engagemang gör att många får upp ögonen för djurens lidande:

– De här tolv artisterna står upp för dem som går på fyra ben, har fjädrar eller fjäll. Behandlingen av djur är en av vår tids viktigaste etiska frågor. Flera artister i kalendern frågar sig hur det är möjligt att vi människor utnyttjar andra levande, kännande varelser så hänsynslöst som vi faktiskt gör idag. Djur har rätt till liv där deras naturliga beteenden respekteras.

9 kommentarer:

 1. Från en som har fått en förtitt på kalendern måste jag säga att den är jäkligt snygg :)

  SvaraRadera
 2. Schysst med många kvinnliga artister den här gången!

  SvaraRadera
 3. Varför har ni valt att ha kvinnomisshandlaren Thomas di Leva som poster-boy?

  SvaraRadera
 4. Sofia, det var något vi försökte se till att bli bättre på till detta år.

  Anonym, jag har inte haft något med urvalet av artister att göra, men vad jag vet har han inte dömts för något? (Och med det menar jag på inget sätt att försvara någon eller att förminska något.)

  SvaraRadera
 5. September bär ju päls i varenda avsnitt av Så Mycket Bättre. Vad gör hon i kalendern?

  SvaraRadera
 6. Är det äkta päls? I så fall är det ju inte så strålande.

  SvaraRadera
 7. Har inte frågat, men det ser väldigt äkta ut. I vilket fall så kan det sända fel signaler tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Ser som sagt väldigt äkta ut...
  http://www.tv4.se/1.1873248/2010/10/22/det_har_ar_sa_mycket_battre
  Kanske är det vintage, vilket inte gör det så värst mycket bättre enligt mig. Signalerna blir ju ändå att det är coolt med päls.

  SvaraRadera
 9. Så himla bra att förebilder står upp och säger ifrån! Bra jobbat :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.