16 december 2010

"Rättssäkerheten allvarligt hotad i de djurförsöksetiska nämnderna"

"Det är naivt att tro att de 98 procent av alla djurförsök som godkänns är till mänsklighetens fromma och att djuren inte lider i onödan. Bland de godkända försöken finns exempelvis försök som rör rökningens skadeverkningar, nyttan med motion och faran med droger. För dessa sedan länge vedertagna vetenskapliga fakta lider tusentals djur en kvalfull död i dagens Sverige."
Sex djurskyddsrepresentanter i de djurförsöksetiska nämnderna skriver på debattsajten Newsmill.

5 kommentarer:

 1. Jag läste på er FaceBook-sida att ni har JO bakom er i uppfattningen att de djurförsöksetiska nämnderna blivit en täckmantel för forskarna. När har JO sagt detta? Kan ni publicera dnr + citat?

  Jag skulle även vilja att ni talade om i hur stor del av alla beslut som Djurens Rätts representanter röstar på samma sätt som forskarna?

  Sedan noterar jag att era tunga representanter i nämnderna inte står under den här artikeln. Beror det på att de inte står bakom innehållet?

  SvaraRadera
 2. Ordvalen på Facebook är inte mina, men det syftar rimligen på http://bit.ly/fTsnCz

  Den som ansvarar för djurförsöksfrågan inom Djurens Rätt når du på staffan.persson@djurensratt.se, han kan säkert hjälpa dig med svar på frågan om hur våra representanter i nämderna röstar.

  Varför just de som skrivit under artikeln är de som skrivit under artikeln vet jag inte.

  SvaraRadera
 3. Då får jag be om ursäkt. Jag trodde att det här var ett av Djurens Rätts organ.

  Jag har tillskrivit JO och informerat om vad Djurens Rätt hävdar och begärt svar på om JO verkligen uttalat detta. Jag har också bett att svaret ska skickas i kopia till jordbruksmininstern. Om det inte är sant, vilket jag starkt betvivlar att det är, har ni brukat JO som redskap i er opinionsbildning.

  Jag ska även tillskriva Staffan Persson och be om information.

  SvaraRadera
 4. Varför skulle det inte vara det? För att jag inte vet allt?

  Men lycka till med din JO-kampanj. JO:s beslut har diarienummer 5192-2009 och kan läsas via deras hemsida www.jo.se. Se till att spara vår status på Facebook bara, så att du har den kvar som bevis.

  SvaraRadera
 5. Michael, följ Peter Nilssons tips om hur du hittar JO:s resonemang och beslut, så blir livet enklare för dig.
  Förövrigt så undrar jag vad du är ute efter, det känns lite oklart?
  Utveckla gärna ditt tänkande lite mer.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.