10 januari 2012

Henrik Rydström moraltestas...


Foto: Bengt Flemark / Flickr
 ... och jag tycker hans svar om det är rätt att döda djur för bli till mat är väldigt intressant. Reflekterande och sammanfattar (tror jag) de flesta människors inställning till det hela - det känns fel, men det är ju så jäkla gott. Lyssna här, frågan om djur kommer sist bland frågorna..

Och hur löser djurrättsrörelsen problemet med att det är fel men gott? Finns väl två vägar: att argumentera för att det goda inte överväger det dåliga. Eller att laga världens godaste mat.

Eller så slänger vi in ett tredje alternativ...

3 kommentarer:

  1. Det låter inte som att Henrik behöver argument, han anser ju redan att det är fel. Han kanske snarare behöver vänja sig mer vid tanken och komma igång med att testa vegetariskt. Kan inte Djurens Rätt posta över Pelle Strindlunds bok, en vegankok-bok och en peppig hälsning till honom? Han går att nå här:
    http://twitter.com/rydstrom8

    SvaraRadera
  2. Visst kan veganmat vara skitgod. Men egentligen handlar det väl om att övertyga personen att animaliskt inte är ett alternativ.

    Om vi vinner över någon till vegosidan för att det är gott så ramlar den nog tillbaka lika snabbt för att den tycker att en baconmacka varit god.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.