12 januari 2012

Refused!

Ni missade väl inte gårdagens stora nyhet, som fick undertecknad att närapå svimma? (Och anmäla mig som volontär till Djurens Rätts deltagande på Way out west i augusti). Det finns massor med anledningar att bli vegan - min anledning var Refused. Så osofistikerad var jag en gång i tiden (till skillnad från idag...). Och med tanke på denna osofistikation så är ju denna krönika av Kristin Lundell i dagens SvD så vacker att undertecknad nästan svimmade en gång till.
"Med en miljö som nu börjar betala priset för världens accelererande köttkonsumtion framstår också hardcorerörelsens övertygelse om veganism som en logisk framtid. Intresset som den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer väckte med sin bok Äta djur (i svensk översättning 2011) där han, mot en filosofisk botten, presenterade argument för en vegetariansk livsstil har visat att vi kanske är redo att se oss själva som delar av något större. 00-talets individualism har blivit tröttsamt omodern. Att Refused är tillbaka är inte bara en nyhet för musikvärlden. Det är en fantastisk nyhet för oss alla. Refused återuppstår lika mycket för att de vill som för att de kanske måste. För att vi återigen ska börja tro på något annat än oss själva."

3 kommentarer:

  1. Jag tror bara att farbröderna tänker $..

    SvaraRadera
  2. Ja, så är det säkert. De gäller för de flesta återföreningar. Men man kan ju få drömma.

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte att det är så ($) - eller ja, inte enbart och jag är glad ändå! Och! Jag misstänker att om Refused drar in en del pengar nu så borde en minst en del av de pengarna rimligen gå till djurvänliga produkter, om de köper mat kläder osv. Att de blivit både giriga och totalt skenheliga känns väl för otroligt i alla fall!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.