25 september 2012

Tumme upp och tumme ner från helgen

"Tumme upp och tumme ner från helgen."
Går igenom en full inkorg från helgen som gick. Är inte helt igenom ännu, men har redan utsett helgens "Tumme upp" och helgens "Tumme ner".

En tumme riktat neråt delar vi ut till Åsa Erlandson i Aftonbladet, som i en krönika anser att alla som inte oreflekterat tuggar i sig plågad gris är en matkrånglare. Vi tror att denna krönika kan vara det dummaste som skrivits på länge.
"Vegan, GI–fanatiker, jaktkritiker, eko–slav, lakto-ovo-vegetarian (äter inte kött men ägg och mejeriprodukter) eller flexitarian (nästan–vegetarian)? Vilken typ av matkrånglare är du? Va?! Vaddå ”äter allt”, något måste du väl ändå välja bort? Som ett personligt statement. Annars har du inte hängt med i den hetaste trenden – för det är coolt att krångla med maten.

Det har inget med allergier eller glutenintolerans att göra, att behöva gå till särskilda affärer och köpa dyra speciallivsmedel och vara livrädd för att brödet ska innehålla nötter känns inte så chict. Utan det handlar om fullt friska människor som sätter upp egna regler för vad som är okej och inte. Som bygger sitt varumärke.

Så man behöver vara utbildad dietist för att bjuda på en enkel middag för det har aldrig varit krångligare än nu."
Veckans tumme riktad uppåt riktar vi till Moa Lundqvist som i P3:s Tankesmedja. Hennes funderande till en köttfri dag i veckan fick oss, tack och lov, att snabbt återfå vår tro på världen.
"Det är en pekpinne att inte servera kött en dag i veckan. Att ge barn kött fem dagar i veckan, det är ingen pekpinne."

1 kommentar:

  1. SUCK. Nu blir jag faan arg. Hon verkar tro att vi
    är veganer för att vi tycker det är coolt att äta annorlunda. Det kan inte ha någonting att göra med att vi har en politisk åsikt liksom? Nej, vi vill bara krångla.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.