26 september 2012

Vad håller Lasse Hallström på med?

"Vad håller Lasse Hallström på med?"
Jag har redan tidigare klagat på Lasse Hallströms veganism här i bloggen. Idag kan vi i Expressen läsa mer om hans veganism, sagt av Lena Olin:
"Lasse Hallström har tidigare berättat att han lagt om sin kosthållning totalt och blivit vegan. Något även Lena Olin har blivit påverkad av.
– För hans del är det en metamorfos, han var en sådan som åt fläsklägg och rotmos och nu äter han inte ens nötter eller avokado."
Alltså, vad är det för vegan som inte äter nötter och avokado?? Och varför? Är det för att det är så mycket fett i nötter och avokado så har det ju väldigt lite med veganism att göra.

Jag röstar för att vi inte låter Lasse Hallström uttala sig om sina matvanor längre, och att vi inte använder ordet veganism i samband med vad han äter.

Däremot gillar jag Lena Olins avslutande mening i artikeln: "varför är det inte självklart för oss att skita i kött och bara äta grönt?"

13 kommentarer:

 1. Hmmm, kan det vara att han också endast äter lokal mat? Avocado och nötter fraktas ju en ganska lång väg som inte heller är bra för klimatet. Men håller med att det inte har med veganism att göra:)

  SvaraRadera
 2. Skulle gissa att det är någon hälsogrej. Och naturligtvis har jag egentligen inget emot vad han äter. Tror dock inte att djuren tjänar på att folks bild av veganism är en kost utan nötter och avokado...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du, troligen en lågfettsdiet
   http://fatfreevegan.com/fatfree-faqs/

   Radera
 3. Är det inte Lasses val? Och vad är egentligen din poäng? "...vi inte låter Lasse Hallström uttala sig..."
  Så länge han inte äter djur är väl allt frid och fröjd?
  Eller är det de gamla goda Gestapotendenserna som så ofta dyker upp hos en viss typ av veganer som återigen visar sitt fula anlete?
  Splittrade vi stå, splittrade vi falla?

  Jag blir i alla fall glad över att läsa disclaimern uppe till höger.
  "Åsikterna i bloggen överensstämmer inte alltid med Djurens Rätts..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis får var och en äta precis vad hon eller han vill. Eller hen. Och jag tror inte du ska ta min poäng fullt så allvarligt.

   Men - för mig är veganism mer än vad en enskild person äter, det är för mig en del i en strävan mot ett samhälle som inte förtrycker djur. Och jag känner mig ytterst tveksam till om det gynnar denna strävan att veganism blir synonymt med en lågfettdiet utan nötter och avokado.

   Radera
  2. Tycker Peter Nilsson på fullaste allvar att Lasse Hallströms rätt att få uttala sig ska vara föremål för röstning? Ska Peter Nilsson sitta där och döma i så fall? Vilka har rösträtt?
   Som Expressen korrekt anger så är det ju inte ens ett citat från Lasse Hallström, utan från Lena Olin.
   Kan vi andra ha en annan omröstning samtidigt? Varför ska vegetarianen Peter Nilsson få uttala sig om veganism och om veganer?
   Vilken är din poäng??

   Radera
  3. Ta det lite coolt. Poängen är att en blogg är till för att skriva om aktuella saker, och om varje formulering och varje inlägg till 100% ska tolkas ordagrant så kommer det inte bli så roligt att läsa.

   Då tycker jag det är mer intressant att diskutera om ni tror att det gynnar veganismen om den förknippas med en kost utan nötter och avokado.

   Radera
  4. Jag förstår inte heller vilken Peters poäng är här. Lasse Hallström är vegan. Det är väl utmärkt, hedervärt och så. Om Lasse Hallström, av skäl jag inte känner till, inte äter nötter eller avocado så är det hans ensak och förhållandevis ointressant. Att Lena Olin lyfter fram det kan ju bero på att hon tycker det är nytt och kanske en aningen jobbigt med en vegan i hushållet. Om så är fallet, är väl det inte heller någon nyhet. Jag fick själv de reaktionerna från mina närmaste när jag blev vegan.
   Tycker Peter att det är bättre med personer som förespråkar veganism, men som sedan själva äter animalisk ost etc?
   Jag tycker också att vi veganer måste stå enade. Kan förresten avslöja att jag inte heller äter nötter och brukar säga det högt :-).

   Radera
  5. Klart det är fint att han äter veganskt. Ointressant vet jag dock inte att det är när han, eller hans fru/sambo (lite osäker på deras relation) pratar om det i TV4:s morgonprogram och i Expressen. Naturligtvis kommer detta att avspegla bilden av veganer mycket mer än de flesta av oss andra.

   Om enade innebär att vi aldrig får ha åsikter om varandra så vet jag inte om det känns så tilltalande. Och ni får mer än gärna tycka att jag har fel och saknar poänger. Jag har haft fel förr.

   Radera
 4. Han kanske blandar ihop nötter med nöt....men det är väl bara han som "lider" ifall han även skippar nötterna. Slappna av lite, det är fredag snart.

  SvaraRadera
 5. Han gör nog detta av hälsoskäl skulle jag tro. Och jag struntar fullkomligt i om han inte äter nötter och avocado, men han går miste om en massa nyttigheter på det viset.

  MEN jag minns att jag reagerade på när intervjun med honom gick på tv, för den gav ett skevt intryck av att vara vegan. Så jag kan hålla med om att det blir problem om Lasse på något sätt skulle bli ett ansikte utåt för veganism. I övrigt bryr jag mig inte.

  SvaraRadera
 6. Förstår din poäng och håller med. Tror också att folk kan uppfatta vegankost som jävligt konstig om man inte ens kan äta frukt och grönsaker. Som du säger, vad har att han inte äter nötter och avocado med vegankost att göra..? Sen förstår vi ju också att det antagligen är en form av lågfett-diet han håller på med.
  Ni andra kan väl tagga ner litegrann också. Tråkig stämning.

  SvaraRadera
 7. Jag är vegan och äter vare sig nötter eller avokado. Gillar inte avokado och tål inte nötter. Jag överlever ändå. Förstår inte varför just dessa två saker skulle vara grunden i en vegandiet?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.