26 november 2009

Det är mycket nu...

Djurrättsalliansens grisavslöjanden har gjort att det blivit väldigt mycket att göra på sistone. Så därför konstaterar vi bara som kortast:

... att bilden ovan är gjord av en av Djurens Rätts favoritkonstnärer, Tommy Eriksson. Utställningen VAR EXTRA SNÄLL MOT DJUREN NU I JULETIDER! går att se i Uppsala på Galleri villavägen sju. Se www.tickyprod.se/projects för mer info.

... att undertecknad skriver om grisavslöjandena på Newsmill under rubriken Myten om Sverige dog i en grisfabrik och Jens Holm skriver i Expressen under rubriken Eskils politik ligger bakom grisplågeriet

... att Nina Lekander har recenserat boken Eating Animals av Jonathan Safran Foer i Expressen utifrån grisavslöjandena. Undertecknad recenserar boken i kommande nummer av tidningen Djurens Rätt.

... att det här fantastiska projektet verkar ha gått de flesta förbi: http://www.vegopartner.se/ (och så även mig). De levererar inom hela StorStockholm, med ett par undantag.

... att de norska deltagarna i OS 2010 blir pälsfria. Heja Norge!

... att den senaste trailern för serien Living with Ed är ohyggligt roligt.

... att det är fruktansvärt att Fortifikationsverket tagit livet av 280 000 fiskar, men bra att man valt att skriva antalet fiskar som dog i rubriken, istället för 28 ton - vilket är det brukliga när det gäller sammanhanget. Fiskar är även de individer, inte en vikt.

... att forskaren Patrick O. Brown vid Stanford University har "Eliminate animal farming on planet Earth" som sitt senaste forskningsporjekt. Lösningen börjar på "e" och slutar på "konomi".

... att Indiens miljöminister vill att världen skippar köttet (eller nötköttet?) för att rädda oss alla.

... att jag skrattade åt detta blogginlägg

... att sällan har väl ett konstaterande känts lika fel som när Clara Block Hane i SvD häromdagen konstaterade att köttet vunnit den moraliska debatten. Ja, tjena...

3 kommentarer:

 1. Jag kommenterar sällan här i bloggen. Visa inlägg hastar jag bara igenom och andra läser jag noga. Jag vill bara säga TACK! Jag är så glad att den här bloggen finns!

  SvaraRadera
 2. ... att det här fantastiska projektet verkar ha gått de flesta förbi: www.vegopartner.se (och så även mig). De levererar inom hela StorStockholm, med ett par undantag.

  Hej!
  Känner du ngn som testat det här? Vore kul med en recension innan vi testar. Är dock jävligt sugen.

  SvaraRadera
 3. Anonym, tack själv för att du läser! :)

  138, jag känner inte ens någon som har hört talas om det, än mindre provat. Vilket i sig är lite underligt tycker jag. Inte för att jag känner alla vegetarianer i hela StorStockholm, men nog borde man stött på någon som nämnt det nån gång? Men det kanske är ett helt nytt projekt...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.