27 november 2009

Tina Nordströms griskampanj (via Djurrättsalliansen)

18 kommentarer:

 1. Otroligt bra!
  Denna filmen borde alla köttätare se.

  SvaraRadera
 2. Den här ska jag visa för min mamma, som äter kött.

  SvaraRadera
 3. Människorna som äger de här grisarna skall ställas inför rätten!

  SvaraRadera
 4. Det värsta är att de är representativa för hela grisnäringen. Inga undantag.

  SvaraRadera
 5. Hur går man till väga för att bli djurrätts aktivist?

  SvaraRadera
 6. Beckie: Att sluta äta kött, mjölk och ägg är ett viktigt första steg.

  Sån här remix borde göras på alla matlagningsprogram och all reklam för att äta djurkroppar. Punktmarkera djurförtryckets propaganda!

  SvaraRadera
 7. Ni är ju sjukt trångsynta, människor har ätit kött sedan urminnestider. När ska ni förstå?

  SvaraRadera
 8. Kocken: Du är för rolig du. Komma dragande med medelstidsargument.

  Fråga: Svenska kockars förening, ställer ni upp på det som vi har sett bilder på den senaste veckan? Gör ni det?

  Att bemöta det med att kalla de som inte stället upp på att grisar torteras för "sjukt trångsynta" gör mig så djävla förbannad...

  SvaraRadera
 9. Kocken: Jaha?
  För hundra år sedan skulle man sagt samma sak om barnaga, kvinnomisshandel och att kvinnor inte hade rösträtt. Någon gång måste väl människan utvecklas och inse sina misstag. Eller?

  SvaraRadera
 10. För oss handlar det om att leverera bra mat, får jag bra kött är jag nöjd sen hur djuret har behandlats det är ju inte min grej. Jag hoppas ju att våra leverantörer vet vad dom gör.

  SvaraRadera
 11. Beckie Living, du blir djurrättsaktivist den dagen du själv bestämmer att du är det. Mer än så krävs inte. Det finns tusen och en olika djurrättsaktivister och det finns tusen och en olika sätt att vara det på. Finn ditt sätt är mitt tips.

  Djurens Rätt har lokalavdelningar runt om i hela Sverige där du kan hitta fler djurrättsaktivister för tips, inspiration, stöd och råd.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Kocken, hur människor, djur och vår miljö behandlas är allas vår grej. Som ett par kloka personer har sagt (i olika versioner): det stora problemet är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad.

  SvaraRadera
 13. Kocken: Du skriver att människan har ätit kött sedan urminnes tider, men är det ett argument för att fortsätta göra det?
  Människan har också krigat, mördat och våldtagit sedan urminnes tider. Tycker du att vi ska fortsätta med det också?

  SvaraRadera
 14. Hörde häromdagen ett ganska bra argument mot just argumentet ovan. Och det är att krig, mord och våldtäkter aldrig har varit norm eller allmänt accepterat. Vilket köttätande har varit, och är. Och därmed blir jämförelsen haltande.

  Jag tyckte det lät vettigt, men har inte helt landat i om det är ett bra motargument eller inte.

  Det går inte att motivera något som sker idag med hur det varit tidigare, men går det att jämföra något som varit norm och fullständigt accepterat under så lång tid (som köttkonsumtion) med något som endast i perioder och i enstaka kulturer varit detsamma (så som mord och våldtäkter)?

  Något att fundera på.

  SvaraRadera
 15. Man kan också se det så här: Vi har ätit djur sedan urminnes tider, men vi har aldrig tidigare utsatt djuren för sådant stort och systematiskt lidande som vi gör nu. Vi har aldrig tidigare haft den situation på jorden som vi har idag. Ska vi låta dagens situation eller gårdagens traditioner bestämma hur vi ska göra nu och i framtiden?

  SvaraRadera
 16. Visst, så är det. Och det tycker jag är en utmärkt argumentation. Det är i jämförelse med krig, mord och våldtäkter som jag tycker att det börjar halta (utom möjligen jämörelsen med krig...).

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.