16 november 2009

Massor med bra böcker

På mitt nattduksbord ligger just nu dessa tre böcker. Den första recenseras i kommande nummer av tidningen Djurens Rätt, recensionerna av de övriga två får vi se vad de hamnar.

Jag har sällan varit så förväntansfull inför en bok som när jag tog tag i Eating Animals av Jonathan Safran Foer (190 spänn på Adlibris). Eating Animals är boken som fick Natalie Portman att bli vegan, som diskuterats på CNN och som nått så långt som till DN:s kultursidor.

Är den så bra som sitt rykte säger? Nästa nummer av tidningen Djurens Rätt kommer ut 15 december...

Jag är ett stort fan av Bloom County (serien med pingvinen Opus), så när Berkeley Breathed ger ut en bok med titeln Flawed Dogs: The Novel (132 kr på Adlibris), en bok om människans relation till sina husdjur, det naturligtvis något man måste läsa.

Och sist, men inte minst, så har en av mina idoler, Alicia Silverstone, precis gett ut en bok med titeln The Kind Diet: A Simple Guide to Feeling Great, Losing Weight, and Saving the Planet (som går att få för 216 kr på Adlibris). För den som inte känner till henne mer än som en hollywoodskådisen som aldrig riktigt slagit igenom så är hon min idol därför att det inte finns någon som sprider djurrätts- och vegopropagande lika ofta, snyggt och bra som just Alicia Silverstone.Jag har inte börjat på The Kind Diet ännu, men det är otvivelaktigt en av de mest eleganta böcker jag bläddrat igenom på väldigt länge.

4 kommentarer:

  1. Haha härlig hon är, Alicia. Jag är så sugen på att läsa Safran Foers Eating Animals, men så kommer du och tipsar om ytterligare två. Ser fram emot att läsa din recension i nästa nummer!

    SvaraRadera
  2. Verkar vara en mycket klok man.

    http://www.youtube.com/watch?v=YYZ7IlWo3BM

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.