21 februari 2010

Alla borde äta veganska Chocolate chip brownies

Håller som bäst på och läser "Monsterbiff till middag?", för en recension i kommande nummer av tidningen Djurens Rätt. Så se till att du är medlem - och därmed får tidningen i brevlådan - för att inte missa denna alldeles väldigt unika recension av "Monsterbiff till middag?".

Så istället för att skriva något längre denna söndagkväll skulle jag vilja tipsa om denna helt fantastiska video med Dennis Kucinich, amerikansk demokratisk politiker som varit ledamot av USA:s representanthus sedan 1997.Ett recept på veganska Chocolate chip brownies hittar du här: http://vegetarian.about.com/od/desertrecipes/r/chochipbrownies.htm

13 kommentarer:

 1. Demokrat eller republikan, kan ibland vara svårt att se skillnad. Men den här mannen är republikan. ;)

  Fantastisk video, som sagt!

  SvaraRadera
 2. Nej, han är demokrat.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Kucinich

  SvaraRadera
 3. Väldans synd att jag inte är så bra på engelska/amerikanska, så jag får inte fullt utbyte av det som visas.
  Ändå lite kul: är mannnen republikan eller demokrat? (Det har inte med saken att göra men ändå, märkliga begrepp på de ledande politiska grupperna i USA, "DEMOKRAT" resp. "REPUBLIKAN",lusigt, är det vår svenska översättning som gör det konstigt och jag vet att detta inte har något med djurrätt att göra!)

  SvaraRadera
 4. lusigt = lustigt, ursäkta felskrivningen!
  Ser fram emot Peter Nilsson uppfattning av boken "Monsterbiff till middag?"

  SvaraRadera
 5. Jo, han är demokrat (även jag konsulterade Wikipedia för att bli säker). Rep. innan namnet, vilket säkert förvirrar, syftar på "Representative". Och jag håller helt med om att det iaf för oss känns som märkliga begrepp.

  SvaraRadera
 6. Kan någon vänlig människa försöka beskriva det han säger, har liksom Greger 2 lite svårt att hänga med.
  Det är inget skämt?
  Tyvärr så förstår jag inte!

  SvaraRadera
 7. Han får frågan vad han skulle göra om han blev diktator för en dag - och han svarar att han skulle beodra alla att äta veganska chocolate chip brownies. Han har själv varit vegan sedan -95, och han pratar om den påverkan det vi äter har på oss själva, miljön, djuren osv. Han menar att befolkningen i USA borde bli mer medvetna om vad de äter, och att en (vegansk) diet har potential att förändra, för indivder och för hela länder.

  Här är det han säger på engelska:

  "Now why would I do that? Well, I’ve been a vegan now since 1995, that would be more than 14 years, and as a result I’ve had tremendous health…great energy, clarity — I’ve had the ability to connect my dietary choices with my health. I had Crohn’s growing up and I had a pretty serious bout with it throughout my thirties and forties. When I changed my diet, the symptoms began to disappear. And I started to understand also how the choice of diet affects the environment, resources, energy — it’s a spiritual choice, as well. And so if I had one day to make an imprint on the nation, I’d look at the choices that we make as respect to food. Also, the matters of compassion towards living creatures who become food. We need to be more thoughtful as a nation about the choices that we make and the food that we consume. Now I’m not someone who believes that you can truly dictate to people what food they should eat, but I thought it was a great opportunity to bring in the potential of diet for transforming individual health and transforming the nation in some positive and powerful ways."

  SvaraRadera
 8. Tack för både en förklaring på svenska och den engelska texten!
  I vilket sammanhang hölls detta tal, som ju var helt otroligt bra, nu när jag har förstått det!?
  Detta måste ju vara mycket vara mycket ovanligt för att ske i USA, biffätarnas land.
  Tack Peter Nilsson, för översättning och textning!!

  SvaraRadera
 9. Tack för översättningen, så jag kunde förstå hans tal! Också i engelsk skrift var det lättare att förstå.
  Peter Nilsson, har du någon aning om det finns någon skillnad i hur "demokrater" resp. "republikaner"
  ser på djurskydd/djurrätt? Jag vet inte om denna skillnad, om den finns, är viktig för oss, men det hade varit intressant om du vet om det finns någon skillnad.

  SvaraRadera
 10. Alice, enligt informationen på Youtube så kommer klippet från en intervju till sajten reddit.com (deras loggo-nalle står på skrivbordet i början av filmen).

  Greger, har för dålig koll på amerikansk politik för att säga något om detta. Men det är knappast så att något av dessa partier driver djurfrågor mer än det andra, utan det handlar nog snarare om enskilda politiker som talar om det - och min spontana uppfattning är att jag hört fler demokratiska politiker prata om det än republikaner.

  SvaraRadera
 11. Jag undrar bara hur gör man här;

  •1 cup chocolate chips ?

  SvaraRadera
 12. Stort tack för det här klippet!, otroligt positivt med en person i den ställningen som värnar djuren. Dessutom, efter vad jag förstår var intervjun riktad till en yngre publik, vilket hedrar Kucinich ännu mer, det är med de yngre generationerna som de riktiga förändringarna kan komma, tror o hoppas jag.

  SvaraRadera
 13. Julia, det motsvarar hackad choklad. Vet inte om det finns färdiga bitar att köpa i USA (det skulle dock inte förvåna) men att hacka egen choklad fungerar fint.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.