12 april 2011

Motvind för minkarna i miljö- och jordbruksutskottet idag


Som vi skrivit om på vår webbplats under en längre tid justerade riksdagens miljö- och jordbruksutskott idag sitt ställningstagande till en rad motioner om minkfarmning. De tre rödgröna partierna ställer sig bakom krav på bättre villkor för minkar (vilket i förlängningen innebär en avveckling av minkfarmning). De fyra regeringspartierna har valt att avslå motionerna, och Sverigedemokraterna - som befinner sig i en vågmästarroll i denna fråga och som ofta argumenterar för att man driver en djurvänlig politik - valde i miljö- och jordbruksutskottet att gå på regeringspartiernas linje.

Den 27 april är det dags för riksdagen att ta ställning till motionerna om minkfarmning. Än finns alltså tid att göra skillnad för minkarna. Det är vår tur nu - nu får vi vinden att vända! Därför uppmanar vi alla, och speciellt dig som själv röstat på något av de fem partierna som valt att avslå motionerna, att kontakta dina riksdagsrepresentanter och uppmana dem att ställa sig på minkarnas sida. Läs om hur du gör skillnad för minkarna fram till den 27 april.

2 kommentarer:

  1. Sverigedemokraterna- skitparti, precis som vanligt, i alla frågor!

    SvaraRadera
  2. Sverigedemokraterna påstår att de arbetar för djuren. De har ett starkt fäste i Blekinge där minkuppfödningen är stor, om inte störst i Sverige. Därför kan man ju räkna ut vems parti de ska ta i denna fråga. Inte minkarnas. Det är i alla fall dåligt av dem att prata vitt och brett om sin djuromsorg när man ser vilka åsikter de har när det kommer till kritan. Jag vet ju också vilka som kandiderade till kommunpolitiker i vårt län. Eftersom de skickade ut reklam såg man att de som kandiderade till de högsta platserna, hade ett stor intresse och det var jakt. Vilket jag defintivt inte tycker är att vara mån om djuren. Just pga. att man medvetet dödar dem. Sådana människor misstror jag omedelbart.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.