7 april 2011

Om kött i kvällens Babel (SVT2 kl. 20)

Vi skickade precis ut vårt senaste nyhetsbrev (som du såklart prenumerar på), och huvudnyheten där var egentligen två nyheter.

Nummer 1: missa inte kvällens Babel i SVT2 kl. 20. Diskussion om köttet vi äter utifrån "Äta djur", den svenska översättningen av Jonathan Safran Foers enormt uppmärksammade bok "Eating Animals". Missa inte heller att läsa Magnus Linton i Babels blogg.

Nummer 2: "Äta djur" köper du enklast och bäst i vår webbshop. Vi kan inte lova att vi är billigast - snarare skulle jag gissa att vi kanske är dyrast. Men å andra sidan går överskottet av det vi säljer till vårt arbete för djuren, och det kan jag lova att få andra webbutiker kan erbjuda. Att köpa din djurrättslitteratur genom oss blir därmed ett enkelt sätt att samtidigt ställa dig på djurens sida. Så tack på förhand!

6 kommentarer:

 1. "Eating Animals" håller jag på och läser just nu. Bra bok.

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för tipset. Skall inte missas!

  SvaraRadera
 3. Attans, vad bra han är Magnus Linton.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Det var oslagbart att se förtvivlan i Per Mobergs blick efter att ha läst Eating Animals. Det gav mig en så inspirerad känsla av att ingen är opåverkansbar, de flesta och mest oväntade människor går att nå.

  Jonathan Safran Foers framtoning är precis rätt avvägd tycker jag. Han ber inte om ursäkt för sina upptäckter, han hymlar inte med hur gigantiskt problemet och orättvisan mot djuren är, han säger inte att han tror att lösningen är att gå halva vägen - men han framstår ändå som ödmjuk. Mycket fint!

  SvaraRadera
 5. En annan anonym8 april 2011 22:49

  Det finns hopp eller egentligen är det så att köttätandet nu har nått sin kulmen och detta barbari kommer att minska för att till slut upphöra, nu finns det ingen återvändo, allt kan bara gå rätt väg för djuren, allt pekar på det.

  SvaraRadera
 6. Läser också "Eating Animals" och har väl kommit halvägs och inser att det är fruktansvärt tråkigt att inte fler sånna här böcker finns ute på hyllorna under skylten Toplistan.
  Väldigt bra bok.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.