20 april 2011

Anything goes hos Jägareförbundet

"Men är det förenligt att vara medlem i Jägareförbundet och ägna sig åt den här typen av jakt?
– Man har ju rätt att vara med i Jägareförbundet hur man än beter sig."
Citatet kommer från SR Sörmland. Med "den här typen av jakt" avses sk. packjakt, där framavlade hundar i flock tillåts hetsa och angripa vilda djur i samband med arrangerade och kommersiella säljjakter på stora gårdar. Och uppenbarlligen har Jägareförbundet en annan syn på olaglig verksamhet än vad Djurens Rätt har.

6 kommentarer:

 1. Är denna typ av jakt olaglig? Om den är det, så måste ju en anmälan göras om jaktbrott.
  Hursomhelst oetiskt och uppenbarligen finns det många tomtenissar bland medlemmarna i Jägareförbundet, vilket iofs. inte är någon nyhet.
  Den som vet, är denna typ av jakt olaglig?

  SvaraRadera
 2. På SR Sörmland:
  "Jag tycker det här låter väldigt oetiskt och hänsynslöst. Får vi in en anmälan om det här så är vi skyldiga att inleda en förundersökning för att utreda om det finns någon som kan dömas för brott, säger Claes Herdenstam, polismästare i Sörmland efter att ha hört vårt inslag."

  SvaraRadera
 3. Kommer Djurens Rätt att göra en polisanmälan?
  Det gäller att ha fakta om tid och plats, personer kan ju polsen utreda.
  Lite positivt att polismästaren tyckte det var oetiskt och hänsynslöst, förnuft finns lite överallt!

  SvaraRadera
 4. Bengt,Varberg21 april 2011 20:34

  Det skulle vara intressant och viktigt att veta om Djurens Rätt har lämnat in eller kommer att lämna in en polisanmälan om den uppenbarligen olagliga jakten som bedrivs av jägare som tror att djuren är deras lagliga villebråd under vilka omständigheter som helst.
  OM ni inte har gjort en anmälan till polisen och länsstyrelsen så gör jag gärna det, men måste då få lite mer fakta om tid och plats.

  SvaraRadera
 5. Om Djurens Rätt kommer göra en anmälan vet jag i dagsläget inte, det bstämms nog efter påsken.

  SvaraRadera
 6. Det är inte olagligt att jaga med sk. packjakt, har för övrigt aldrig hört talas om denna benämning på drevjakt. Varför skulle det vara olagligt att jaga med hundar? Dessutom härstammar alla hundar från hundar som har avlats fram för jakt. För att kunna jaga djur som t.ex. vildsvin så krävs det att man har duktiga hundar som varken är för skarpa eller "fega". Om hundarna angriper djuren så är dem klart för skarpa, men det är inget jag tror är utbrett och framförallt tror jag att ingen jägare vill ha hundar som angriper djur. Syftet med hundarna är att dem ska driva fram djuren inte angripa dem!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.