27 april 2011

Nederlag för minkarna i riksdagen

Idag tog riksdagen ställning till en rad motioner från båda de politiska blocken som krävde bättre förhållanden för minkar på pälsfarmer. Kraven på förbättringar fälldes dock av regeringspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna. Röstsiffrorna blev 177 mot 132 till minkarnas nackdel och 25 avstod från att rösta.

- Det här är en enorm besvikelse, säger Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom. Redan 2003 slog en statlig utredning fast att uppfödning av minkar i burar bryter mot djurskyddslagen. Sjuttio procent av befolkningen vill ha ett förbud mot minkfarmning, något som redan är verklighet i flera andra länder i Europa. Vad krävs egentligen för att politikerna ska lyssna?

V och MP driver krav på ett förbud mot pälsdjursuppfödning, medan S vill se strängare regler. Enskilda ledamöter från regeringspartierna vill också se ett slut på minkfarmningen.

6 kommentarer:

 1. Bengt, Varberg27 april 2011 21:15

  Se där ja, som jag tidigare har skrivit så är Sverigedemokraternas politik totalt profillös utom i invandringsfrågor.
  Så var det med deras engagemang för djuren, så den som har röstat på Sverigedemokraterna för deras eventuella stöd för djuren kan känna sig blåsta, vilket inte var annat än väntat.
  Att Sveriges riksdag inte kan rösta för en förbättring av minkarnas förhållande är skrämmande.
  Jag är beredd att hålla med Christer i en annan tråd om att det känns deppigt, men Peter Nilsson svarar så bra på detta så det gäller att inte tappa fokus på framtiden.

  SvaraRadera
 2. Det här tar fan andan ur mig. Hur är det möjligt? Vad tänker de med? Människor ger mig kramp!

  SvaraRadera
 3. En annan anonym27 april 2011 22:49

  Anonym 22.23, visst är det obegripligt och man får onekligen lust att utföra olagliga handlingar för att öppna ögonen på våra beslutsfattare, men risken är ju då att de blundar mer än de gör nu.
  Vi måste läsa och ta ta till oss det Christer och Peter Nilsson med flera skriver.
  Det som tycks självklart är tydligen inte självklart för politiker.

  SvaraRadera
 4. vad tycker djurens rätt om fisk spa? jag hittar ingen information alls om hur fiskarna har det.

  SvaraRadera
 5. Fiskar: http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/djur_i_livsmedelsindustrin/fiskar_vattendjur

  SvaraRadera
 6. Stackars djur säger ja bara ...kanske alla borde se denna film
  http://features.peta.org/ChineseFurFarms/index.asp

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.