29 april 2011

Peter Jeppson (S) om minkars behov av simvatten

Forskning har visat att tillgång till simvatten är viktigt för minkarna. Man har bland annat sett att minkar är beredda att arbeta hårt för att få tillgång till simvatten, och berövas de detta höjs deras stressnivå lika mycket som när de berövas mat. Tillgång till simvatten under uppväxtperioden leder också till att minkvalparna utvecklar ett rikare lekbeteende, vilket i sin tur leder till att minkarna som vuxna uppvisar färre beteendestörningar. Källor till detta finns i vår faktabas.

Men Peter Jeppsson, riksdagsledamot för Socialdemokraterna har en annan syn på saken. Från dagens Kristianstadsbladet:
– Jag tycker att Djurens rätt bör fundera på om man verkligen ska vara beredd att utsätta djuren för ett lidande som sim- och badvatten helt klart blir.
Det lidande som simvattnet utsätter minkarna för är enligt honom förfrysningsskador, drunkning och bakterier. I samma artikel säger han sig vara nöjd med beslutet i riksdagen, som innebar ett nej till förbättringar för minkarna, med motiveringen att frågan har hanterats utan saklig grund och utan forskning. Vilket uppenbarligen är ämnen han själv briljerar i.

6 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga...

  SvaraRadera
 2. Vet han vad en mink är överhuvudtaget?

  SvaraRadera
 3. Bad och simvatten är precis vad minkarna behöver!!

  SvaraRadera
 4. http://www.s-info.se/page/about.asp?id=1643
  "Namn: Peter Jeppsson
  Född: 1968
  Bostadsort: Sölvesborg
  [...]
  Yrkeserfarenhet: Minkfarmare, fiskberedare, svetsare, Folkets Hus föreståndare, radarnavigatör, sekond (1:e styrman), fartygschef, personaladm för reservofficerare, mink VD."

  SvaraRadera
 5. Denne Peter Jeppson vet uppenbarligen vad en mink är, men har inte aning om hur minkar vill leva.
  Det är förstås en styrka i vår demokrati när det är människor med olika bakgrund och erfarenheter, som fattar beslut, som berör oss alla och djuren.
  Men det är trist när en riksdagsledamot, som ska vara vår representant, så uppenbart blundar för fakta och uppenbarligen talar i egen sak istället för att lyfta blicken och se frågan ur ett allmänintresse för svenska folkets synpunkter och djurens välbefinnande.
  Då har man inte förstått sin roll som riksdagsledamot!

  SvaraRadera
 6. Vidrig människan är tror vi är jordens herrar och vi kan göra hur vi vill med djuren....der är våra slavar....och inte ens bra liv kan de då få...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.