14 maj 2011

Ett nytt liv för fyra kalvar

Jag har flera gånger tidigare lagt ut undercoverfilmer från den amerikanska organisationen Mercy for Animals, som blivit en av de ledande organisationerna i världen när det kommer till att avslöja djurindustrins fasansfulla baksida.

Deras senaste film är inspelad i mars 2011, då deras kameror avslöjande "E6 Cattle" - ett företag som "levererar" kalvar till den amerikanska mjölkindustrin:

"E6 Cattle rears calves for use on dairy farms, confining approximately 10,000 calves and subjecting them to lives of prolonged neglect and misery. For over two weeks in March of 2011, an MFA undercover investigator documented the operation's deplorable conditions and brutal mistreatment of animals."
Nackdelen med dessa undercoverfilmer är dock att de, för det mesta, är så hemska och jobbiga att se att 30 sekunder är ungefär allt man klarar av. Sedan orkar man inte mer. Men denna gång har Mercy for Animals gjort två filmer. Den hemska finns att se på http://www.mercyforanimals.org/calves. Den andra visar hur det gick för fyra kalvar som Mercy for Animals lyckades räddade från E6 Cattle.

Filmen om de fyra kalvarnas öde är inte lika jobbig att se. Men det berör precis lika mycket, om inte mer. Vill du i framtiden välja mjölkfritt så finns det massor med djurvänlig mat på http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/recept

4 kommentarer:

  1. Lina: Även i Sverige är kalvarna en "biprodukt" som man måste göra av någonstans. Du som blivande mjölkbonde vet väl vad man gör med kalvarna i Sverige antar jag. Det finns olika grader i helvetet...

    SvaraRadera
  2. Fia: Absolut det vet jag. Vi behåller kvigorna för mjölkproduktion och föder upp tjurar för slakt. Men bara för att man gör det behöver det inte betyda att dom har det dåligt (: Bara för att vi kommer föda upp kalvar så kommer vi inte göra ett helvete fr dom, dom kommer ha det bra hos oss (:

    SvaraRadera
  3. Lina: det är ojuste av dig att lova någonting som du omöjligt kan hålla, hur mycket du än vill. Det går inte att spärra in djur kommersiellt för kött och mjölk utan att stressa, kränka, skada och beröva djuret dess liv. Det är slaveri och slaveri ska avskaffas.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.