4 maj 2011

LA MIRADA CIRCULAR

Fick tips på Twitter om denna kortfilm. Och wow - den är totalt fantastisk. Se den. Om du inte får upp möjligheten att välja text i klippet nedan så går det att välja engelsk text (genom att klicka på cc-ikonen) om du ser den på youtube.com.

16 kommentarer:

 1. Jag förstår inte varför inte flera människor reagerar på mänsklighetens grymhet mot andra levande varelser. Men det är väl lättast att fortsätta leva i sin egen lilla drömvärld där bara människan har rättigheter. Och att slippa se all vidrighet vi utsätter andra djur för att vi "måste" äta deras kött.

  SvaraRadera
 2. Väldigt, väldigt bra film må jag säga.
  Men usch så hemsk, Men tyvärr kanske detta som behövs för att folk ska förstå och reagera?

  SvaraRadera
 3. Det måste finnas rum och tid för att se till att djuret är verkligen död och inte lever när man börjar skära i dom.
  Jag undrar hur människan skulle ställa sig till om någon kom och hämtade deras barn och även vuxna till ett slakteri för lejon och andra rovdjur. Samt att behandlas på samma sätt som djuren.
  Djuren känner faktiskt ångest och smärta som vi människor.

  SvaraRadera
 4. Jag blir så ledsen å djurens vägnar...=(

  SvaraRadera
 5. alla borde se denna.

  SvaraRadera
 6. det här är helt sjukt och att det verkligen är så också. När ska folk förstå?

  SvaraRadera
 7. Folk frågar mig ständigt varför jag blev vegetarian och påpekar hur onödigt det är att sluta äta kött. Den här filmen visar EXAKT varför jag blev vegetarian. Djur ska inte behandlas sådär. Dem borde ha samma rättigheter som människor. När ska folk inse att djur inte har det bra? Den går och inbillar sig själva att det inte alls är dåligt, och att djuren har det toppen. Den här filmen skulle jag vilja att min skola får se.

  / Felicia 14 år

  SvaraRadera
 8. Verkligen en helt fantastisk film, oerhört välgjord. Jag tror aldrig att jag tidigare har sett något så gripande om djurrätt.
  Mycket vacker film, som förmedlar djurens rättigheter på ett otroligt genomtänkt sätt.
  Som Sara tidigare skrev: "Alla borde se den"

  SvaraRadera
 9. Väldigt bra film, men väldigt hemsk, det är nog det här som behövs för att "icke-djurvänner" ska få upp ögonen hur j*vligt djuren har det! "Icke-djurvänner" kanske börjar tänka efter lite, efter att ha sett en sådan här film, speciellt när det är människor inblandade och kopplade till slakt...

  SvaraRadera
 10. Tyvärr är det väl bara sådana som oss, som bryr oss, som tittar på en sådan här film. De som verkligen skulle behöva få upp ögonen, väljer att blunda (så problemet försvinner?).

  SvaraRadera
 11. det verkar hopploest, eftersom syns i vissa blog sao som den haer, det aer skickligt bra inspelat men det skulle fao knuff genom naogon kaendis som staeller sig upp aot djuren.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Språkpolisen6 maj 2011 09:58

  sett = sedd
  fel = fler

  SvaraRadera
 14. Jag vet inte jättemycket om denna film, men ser man på filmens Youtube-sida så verkar den ha vunnit en hel del priser och utmärkelse. Så förhoppningsvis har den blivit sedd - och ses - av fler.

  SvaraRadera
 15. Jösses, det där var så dåligt att jag fick ta bort det. Skyller på att jag håller på och läser en spännande sak samtidigt som jag skriver - kommer i bloggen senare idag, alt. imorgon.

  SvaraRadera
 16. Mycket bra film men fruktansvärt detta vi gör mot djuren. De behandlas som våra slavar skall tjäna oss och vi kan göra hur vi vill med dem. Man känner sig så maktlös ...Har människan inte kommit längre än såhär...Vidrig varelse...människan är...man blir så ledsen av allt man ser o hör...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.