15 maj 2011

Kött i radio x 2

P1:s Godmorgon världen idag:
"Djurplågeri och dåligt för klimatet. Köttindustrin har fått fler att fundera över om det verkligen är rätt att äta kött. Men varför är det så svårt att sluta även för dem som skulle vilja? Och vad finns det för alternativ?"
Lyssna i efterhand på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=4503598

P1:s Människor och tro från i fredags:
"En majoritet av Sveriges befolkning äter kött. Samtidigt väcks frågor kring konsumtionen: behöver vi äta så mycket? Hur påverkar det miljön? Hur har djuren det i köttindustrin? Inom Svenska kyrkan har fler och fler röster börjat efterlysa en diskussion kring frågan. Författaren Pelle Strindlund, journalisten Siewert Öholm och prästen Annika Borg ger sin syn på kärleksbudskapet, köttätande och vad det innebär att människan ska råda över skapelsen."
Lyssna i efterhand på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=4498638

3 kommentarer:

  1. Det är verkligen märkligt. Jag närmar mig 60 år och har inte ätit kött på säkert närmare 20 år. Först och främst för djurens skull, men alltmer också för miljö, klimat och fattiga människors skull. Jag är nästan osams med ett av mina syskon och hennes barn för mina åsikter. Ändå säger jag inte mycket just för hemfridens skull. Det räcker tydligen med att de vet att man tänker djurvänligt. Det är dock märkligt hur gamla vanor sitter i. Vi får hoppas de unga får en annan insikt. Såg att Granngården hade gjort en undersökning bland unga och att 8 av 10 tyckte att det vegetariska utbudet är viktigt. Man får hoppas att framtiden blir lite ljusare för djur och natur. Också för människorna. Själv är jag helt övertygad om att detta överutnyttjande av våra naturresurser inte är den rätta vägen att gå om vi i fortsättningen vill ha en jord som vi alla kan leva på.

    SvaraRadera
  2. Fel skrev jag. Det är Lantmännen som gjort undersökningen. Inte Granngården. Heja Lantmännen och Go green.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset, ska genast sätta mig och lyssna. Har för mig att jag såg en debatt för länge sedan med Robban då en vegan inte hade det så lätt...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.