17 maj 2011

Heja Bayern München!

Lite roligt att nyheten om att PETA i Tyskland har utsett Bayern München till bästa klubben när det gäller att erbjuda vegoalternativ har fått spridning i svensk media (och då får man kanske ta rubriker som Bayern München vann grönsaksligan).

PETA:s hela sammanställning över tyska klubbar finns att läsa här. Listan är gjord utifrån det antal vegetariska rätter som är lättillgängliga för besökare (ej inkluderat tilltugg).

För mig är detta ett kärt ämne, då såväl sport som mat ligger rätt högt upp listan över saker som tilltalar. Men jag har en känsla av att det inte ens är någon idé att börja fundera på en sådan här lista i Sverige, vilket jag även varit inne på tidigare i denna blogg.

Efter att ha besökt Stockholms idrottsarenor i synnerhet men även spenderat alldeles för mycket tid på arenor runt om i Sverige så kan jag rent krasst konstatera att utbudet är exakt noll när det gäller vegoutbud - förutom grillchips och delicatobollar. Delvis har detta naturligtvis att göra med att matutbudet överlag är rätt miserabelt på dessa idrottsanläggningar (i Sverige tenderar vi ju att gå på sport och sedan gå hem, medan tiden på arenan i andra länder är en upplevelse i sig). Men ändå.

Att sporttemplet O´Learys kan kränga vegoburgare borde vara en signal till svenska idrottsarrangörer om att det finns en grupp hungriga grönsaksätare som gärna ser på sport medan vi äter, och gärna äter när vi ser på sport. Så kom igen, tjäna pengar på oss!

Foto: Flickr / Aldeir Filho

5 kommentarer:

 1. Är vegoburgaren på O'Learys vegansk?

  SvaraRadera
 2. Då ska du kolla in vegoutbudet i Superettan, varken delicatoboll eller grillchips. Bara korv. Och mera korv.

  SvaraRadera
 3. En superbillig, god och lättlagad veganskt varmkorv skulle vara en bra väg in i idrottssverige. Men utmaningen är väl hur de ska förvaras och tillagas. Att ha en extra, separat koklåda/stekplatta är ett hinder för många tror jag. Många försäljningsställen tänker kanske (med rätta?) att veggisar inte skulle köpa om de lagats ihop med köttkorvar.

  SvaraRadera
 4. Edanator,
  man får lite olika besked om brödet, men det är Veggos burgare de kör med - och den är helvego. Någon gång har jag fått utan bröd, och bara burgare med tillbehör. Andra gånger har de sagt att brödet är ok.

  Camilla,
  been there (2005 för att vara exakt). Det var iaf tidigare en tidning som brukade betygsätta fotbollsarenor utifrån hur korven smakar. Det säger väl allt.

  Anonym,
  sant, det finns säkert sådana anledningar till att utbudet inte är större än vad det är. Å andra sidan räcker det ju med att köpa in lite vegokorv och ha bredvid - det finns säkert massor med potentiella kunder som inte lägger så stor vikt vid hur de tillagats. Och sedan när försäljningen kommer igång kan man investera i något separat. Ett steg i taget, om bara någon tog det första...

  SvaraRadera
 5. O'learys burgare är dessutom de godaste jag ätit. <3

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.