29 maj 2011

KU-kritik mot Eskil Erlandsson - men inget ministerstyre?

Den 7 april gick vi på KU-förhör med landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Nu har "domen" kommit - Enigt KU riktar kritik mot Eskil Erlandsson.

Det kritiken handlar om är att minister Erlandsson efter "minkskandalen" sade sig ha gjort något (gett Jordbruksverket i uppdrag att utreda minkfarmerna) som han inte fick göra (eftersom det då skulle röra sig om ministerstyre), och något som han - enligt KU - inte heller hade behövt göra (eftersom Jordbruksverket säger sig redan ha haft ett sådant uppdrag).

KU verkar alltså gå på linjen att Erlandsson inte gett Jordbruksverket uppdraget att utreda minkfarmerna, vilket han i efterhand sa att han gjorde. Det är fel - men det är inte ministerstyra, vilket var den stora diskussionen under KU-förhöret. Ministerstyre vore det om han faktiskt gett Jordbruksverket ett sådant uppdrag - men detta verkar inte vara KU:s tolkning, så som det framkommer i SR Ekots rapportering.

2 kommentarer:

  1. En annan anonym29 maj 2011 19:59

    En mycket märklig historia, blir det så här för att det handlar om djur, eller är det ofta så här eländigt fegt och svagt??

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.