15 januari 2010

The Cove och Food Inc.

Djurens Rätt förhandsvisade den i tisdags, och idag har "The Cove" Sverigepremiär "på riktigt"! Det glädjer oss att filmen fick en 5:a i DN, det är en film du inte ska missa.

Och efteråt kan du till exempel fundera på om du någonsin igen tänker besöka ett delfinarium - så som Kolmården, Skandinaviens enda delfinarium, där delfinerna alltid är "sugna på att leka, busa och visa upp sig" (citat från Kolmårdens hemsida). Du kan också fundera på om djurparkers syfte verkligen är artbevaring och kunskapsförmedling och kring hur vi behandlar de djur som vi delar vår planet med. Ok? Se den i helgen! Gör det.

Vill du ha affischer från filmen så har vi just nu ett fint erbjudande i vår Facebook-grupp: http://www.facebook.com/djurensratt

En annan film som snart kommer till Sverige är "Food Inc." och en lång artikel om filmen finns att läsa i dagens Sydsvenskan. Två citat från artikeln:
"Våra matvanor har ändrats mer under de senaste 50 åren än de föregående 10 000. Och livsmedelsindustrin vill inte låta dig veta sanningen om maten du äter. För om du visste, så skulle du inte vilja äta den."
"Genom att utfordra kycklingar med energirik majs så har uppfödningstiden sänkts från 70 till 48 dagar. Men skelettet hinner inte med.
"Många av kycklingarna kan bara ta ett par steg och sedan faller de ihop. De kan inte bära upp sin egen vikt” vittnar en kycklinguppfödare i filmen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.