8 januari 2010

Häng med på Djurens Rätt Stockholms föreläsningsserie

Under våren arrangerar Djurens Rätt Stockholm en föreläsningsserie, organiserad som en studiecirkel, i samarbete med NBV. Du behöver inte vara registrerad deltagare i studiecirkeln för att komma på en föreläsning men vill du komma på de flesta rekommenderas detta då det kommer ge företräde i fall det blir fullt.

Föreläsningsserien drar igång den 21 januari då Djurens Rätts fd. förbundsordförande Per-Anders Svärd pratar under rubriken Framtidsvisioner för djurrättsrörelsen:
"Vad har djurrättsrörelsen lyckats med? Vad har vi misslyckats med? Vad krävs för att avskaffa djurförtrycket? Djurrättsrörelsen har länge försökt utveckla och sprida en kritik av speciesismen, artförtrycket. Men frågan är om rörelsen verkligen har förstått hur speciesismen fungerar i vår tid. Tänk om det är just den allmänt spridda djurvänligheten som är djurens största problem? Tänk om speciesismen återskapas just genom att framstå som sin motsats - som "skydd" av djur? Föredraget diskuterar djurskyddsideologin som ett centralt problem för djurrättsrörelsen, samt föreslår strategier för hur rörelsen kan bryta sig loss ur djurskyddets begränsningar och påbörja resan mot djurförtryckets avskaffande."

Närmast därefter är temat Kristendom som grund för djurrätt med Martin Smedjeback, fredsaktivist, ickevåldsutbildare och vegan sen cirka två år tillbaka:

"Hur ser kristendomens koppling till djurrätt ut? Var Jesus vegetarian? Bör vi människor vara vegetarianer enligt kristen tro och vad tycker kyrkan om djurrätt idag? Dessa och fler ämnen kommer att tas upp under denna kväll."

Resterande program och mer information finner du här

Välkommen!

3 kommentarer:

 1. Synd att man inte bor i Stockholm, detta verkar mycket intressant.
  Det är ju viktigt att vi som står upp för djurens rättigheter utvecklas i våra tankegångar och i våra argument.

  SvaraRadera
 2. Håller med Johan. Går det verkligen inte att t ex sända via Bambuser?

  SvaraRadera
 3. Sven C, jag tror inte möjligheterna har undersökts till fullo. Men med det intresse som framkommit verkar det finnas anledning att göra detta.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.