20 januari 2010

Flexitarian?

Det finns en trend som innebär att antalet vegetarianer ökar men inte överdrivet mycket, men att försäljningen av vegetariska produkter ökar betydligt mer. Och den enkla slutsatsen är att fler än vegetarianer konsumerar vegetariska produkter.

Kanske kallar man sig i och med detta inget särskilt. Eller så kallar man sig "flexitarian":
"Flexitarianism is a semi-vegetarian diet focusing on vegetarian food with occasional meat consumption. A self-described flexitarian seeks to decrease meat consumption without eliminating it entirely from his or her diet. There are no guidelines for how much or how little meat one must eat before being classified a flexitarian.
Compass Group är ett av världens största matföretag, och de har i dagarna lanserat en "Be a Flexitarian"-kampanj:

En stor applåd till Compass Group (även den amerikanska organisationen HSUS applåderar). Varje måltid där djur inte konsumeras är en bra måltid. (Men vi får hoppas att kon på bilden har valt rätt dag, så att säga.)

"Be a Flexitarian"-gruppen på Facebook har just nu 2 787 fans. Djurens Rätt har 16 592 fans. Bara så ni vet.

3 kommentarer:

 1. Det tar sig. Alla fyndiga kampanjer med ett innehåll som gynnar djuren är välkommna :)

  SvaraRadera
 2. Ridderheims har haft med begreppet flexterian i en av sina tidigare trendrapporter. Finns fö att ladda ner på deras hemsida för den som vill läsa mer:

  http://www.ridderheimsrapporten.se/

  Blir också intressant vad de har med i sin nya rapport som kommer nästa vecka.

  SvaraRadera
 3. Tack för info Mattias! Jag hade fått för mig att flexitarian fortfarande var något som mest användes på engelska, men det har uppenbarligen tagit sig även till Sweden.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.