8 mars 2010

En händelserik måndag

Morgonen började med nyheten att The Cove vunnit en Oscar för bästa dokumentär. Hurra! På vår webb djurensratt.se finns nu vår intervju med filmens regissör att läsa, liksom vår recension av filmen och tips på hur du kan engagera dig för delfinerna.

Därefter skickade vi ut ett pressmeddelande där vi lanserar vår nya sajt sminksmart.se. Sidan har kommit till med hjälp av fem fantastiska studenter vid Linköpings Universitet på Campus Norrköping (även om den inte ännu ser ut exakt som de tänkt sig, vilket helt och hållet är mitt fel). På sminksmart.se hittar du alla de företag som inte testar på djur. Hurra!

Därefter var det dags att göra klart och skicka ut ett alldeles förträffligt fullmatat nyhetsbrev - läs nyhetsbrevet här. Om du inte prenumerar ännu så kan du fylla i din e-postadress på djurensratt.se, då får du nyhetsbrevet direkt till din inkorg ungefär varannan vecka. Sminksmart.se och The Cove har redan nämnts, men i nyhetsbrevet hittar du även höjdpunkter som två smaskigt nya kokböcker i Le Shop och nya nummer av våra medlemstidningar Rädda Djuren och Djurens Rätt.

Och som om inte detta var nog så har jag idag glatt mig åt min kollega Cecilia Milles medverkan i Aftonbladet om den norska säljakten, om en grön inbrytning i köttätarnas paradis (Argentina) och över att veganer ska skyddas från diskriminering i Storbritannien (även om jag inte är helt hundra på vad detta egentligen innebär i praktiken). Mindre kul var det naturligtvis att Schweiz röstade nej till djurskyddsadvokater, men bara att en sådan fråga kommer så långt som till en folkomröstning känns väldigt uppflyttande, trots allt.

Och som sojagrädde på potatismoset så firar denna blogg 500 inlägg idag. Hurra!

6 kommentarer:

 1. Det är mycket nu!
  Kul!
  Grattis bloggen till 500 inlägg!
  Bloggen betyder mycket för oss läsare och djuren, så fortsätt blogga!

  SvaraRadera
 2. Hip hipp hurra!

  SvaraRadera
 3. Nå´n som vet när "The Cove" kommer på DVD att hyra? Här i Småland har den aldrig gått på någon biograf vad jag vet!

  SvaraRadera
 4. Kent, tyvärr ingen aning. Men det var NonStop Entertainment som distribuerade filmen i Sverige, så att inlägg här kanske ger dig svar på din fråga: http://nonstopentertainment.tumblr.com/post/434371115/idag-har-vi-pa-nonstop-entertainment-dubbel

  SvaraRadera
 5. Vad glad man blir! :D

  SvaraRadera
 6. Mycket som händer!
  Framtiden är veganernas!
  Framtiden är en värld där djur inte
  utnyttjas för människors skull!
  Den tiden kommer!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.