15 mars 2010

Tystnaden är över

Det har varit tyst i bloggen ett par dagar. Fullt upp, och bättre försöka göra något bra för djuren än att haspla ur sig något egentligen meningslöst i bloggen (om ni uppfattar detta som en form av kritik mot alla de bloggar som hasplar ur sig meningslösheter dagarna i ända så uppfattade ni det alldeles korrekt). Som en kollega brukar säga: djurrätt är ett nollsummespel, och varje timme man gör något meningslöst innebär att man förlorat en timme där man istället skulle kunna gjort något meningsfullt.

Så vad är nytt sedan senast? Massor som vanligt.

Till exempel har Sverige bestämt sig för att skicka en person som tycker att köttindustrin är vidrig till Oslo (11.30 in i detta inslag: http://svtplay.se/t/102943/melodifestivalen). Bra det säger vi, men även fiskarna är våra vänner Anna!

Djurens Rätt Linköping återupprepar succén från i julas och arrangerar en helt vegetarisk påskinspirerad trerättermiddag i samarbete med Bar BQ. Kul!

Lokaltrafiken i Linköping trafikeras av ÖstgötaTrafiken, och just ÖstgötaTrafiken har just nu en reklamkampanj där en dam i päls ingår. En medlem upplyste oss om detta, och efter mailkontakt med ÖstgötaTrafiken så ber de om ursäkt för användandet av päls i annonsen och meddelar att de kommer byta ut bilden och vara mer observanta på att detta i framtiden. Nej till päls, ja till ÖstgötaTrafiken!

En annan medlem skickade denna dikt, "Vid en kyldisk", från 1968 av Alf Henriksson:

"Sveriges broiler- och fläskindustri
blir knappas häktad för djurplågeri.
Ty du upphäver aldrig ett ramaskri
över vad du helt svalt gjort dig delaktig i."

Rysningar, eller hur?

Steget från böcker till MTV kan ses långt, men vi nås också av nyheten att MTV i USA söker en vegan/djurrättsaktivist som ska följas i hasorna i åtta dygn. Blir intressant att se vad det blir av detta…

Och jag har som vanligt svårt att se logiken bakom djurskyddsideologin: "I valet mellan svenskt inomhusuppfött och import, väljer jag svenskt. Jag vet vad jag får. Det finns svenska djurskyddsregler och lammen har säkert haft det ganska bra ändå, även om de inte fått komma ut i gröngräset."

Om man nu tycker djur är mat och vill att de ska ha det bra så tycker jag inte "säkert haft det ganska bra". Och gröngräs känns ju tämligen viktigt i sammanhanget.

Men avslutningsvis till det största just nu – omröstningen till Djurens Rätts utmärkelse Guldråttan ligger nu ute. Det diskuterades tidigare här i bloggen angående Djurrättsalliansens eventuella nominering... att de var nominerade visste vi, men skulle de bli en av de tre som Djurens Rätts förbundsstyrelse skulle välja ut? Svaret blev ja.

Jag tycker personligt Djurrättsalliansen och Per Hermanrud har gjort snarlika insatser, men min röst hamnar på Djurrättsalliansen då jag tycker om att lyfta fram de gräsrötter som är de som förändrar samhället (inget illa menat mot journalister) och deras kartläggning av den svenska grisindustrin var enormt imponerande. All heder även åt Carl Schlyter, men han får ge sig i konkurrensen om jag får bestämma.

Men tyvärr (eller tack och lov, beroende på hur man ser det) så är det ju inte jag som ensam bestämmer vem som ska tilldelas Guldråttan 2010. Det är det Djurens Rätts medlemmar som gör. Så, om du är medlem – gå till djurensratt.se, logga in och rösta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.