29 mars 2010

Vegomat hjälpte Lars Frölander

I dagens upplaga av Metro fanns det med i bilaga, Allergi. I den kan man läsa om simmaren Lars Frölander:
"Från köttbullar till kikärtor
Det som händer sedan var inget annat än en helomvändning – på mindre än ett år gick Lars från skräpmatsjunkie till hälsofreak:
- Jag slutade med mjölk, vete och socker. Utöver det försökte jag äta så naturligt som möjligt – tillsatser och halvfabrikat byttes mot linser och kosttillskott. 2001 blev jag vegetarian.
Och resultaten av Lars nya livsstil lät inte vänta på sig.
- Skillnaden är otrolig – min kloröverkänslighet lade sig direkt, jag återhämtade mig mycket snabbare på träningen och jag blev både piggare och starkare."
Vidare:
"- Husmanskost är sjukmanskost. Jag har inget intresse av att äta som alla andra, särskilt inte när var tredje svensk får hjärt- och kärlsjukdomar."
Som en klok person en gång sagt: det är knappast en slump att det är vegomat man hittar i hälsokosthyllan.

2 kommentarer:

  1. Vegomat finns ofta i hälsokosthyllorna och det är, som du skriver Peter Nilsson, ingen tillfällighet.
    Kul att detta skrevs i Metro, som har en stor spridning.

    SvaraRadera
  2. Fler borde få upp ögonen för vegetarisk kost. Argument som "Men människan har minsann alltid ätit kött, vi är byggda för att äta kött" håller inte! Människa har aldrig ätit kött i de mängder som äts idag. Det är ingen slump att människor är sjukare än någonsin förr (Hjärt- och kärlsjukdomar, allergier, fetma och en jävla massa andra sjukdomar. Att enbart halvera sin köttkonsumtion kan ge goda hälsoeffekter.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.