9 november 2010

Djurrättsalliansen släpper nytagna bilder från Blackstaby Gris AB

Foto: Djurrättsalliansen

"I november 2009 avslöjade Djurrättsalliansen hur livet som gris ser ut i Sverige. Dokumentation från omkring hundra svenska grisfarmer publicerades. En av farmerna var Blackstaby Gris AB vars ägare då var ordförande för Swedish Meats (Sveriges Djurbönder). Han anmäldes för brott mot djurskyddslagen på flera punkter. Trots omfattande bevismaterial, flera vittnesmål och att brotten dokumenterats vid upprepade tillfällen så har förundersökningen nu lagts ner.

Idag kan Djurrättsalliansen visa nytagna bilder och film från Blackstaby Gris AB. Materialet visar att grisarnas misär består.

- Blackstaby är inget undantag, det är såhär grisar föds upp. Djurskyddslagen i Sverige säger en sak, men starka branschintressen med veterinärer och myndigheter i gott sällskap försöker dölja att den inte efterföljs inom grisindustrin. Den nedlagda förundersökningen kan bara tolkas som att de fått gehör för sin sak, säger Malin Gustafsson, talesperson för Djurrättsalliansen."
Mer på http://www.ettlivsomgris.se/20101029318/nyheter/atalet-nedlagt-men-brottet-bestar-nya-bilder-fran-blackstaby-gris-ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.