11 november 2010

Föreläsning med The Black Fish i Stockholm

Föreningen The Black Fish har fyra huvudfrågor: industriellt fiske, valfångst, valar och delfiner i fångenskap samt veganism. De initierande medlemmarna i organisationen har seglat med Sea Shepherd de senaste åren men kände attt det behövs en organisation som fokuserar på haven och de marina ekosystemen i Europa.

Deras första kampanj var mot ett delfinarium i Münster, Tyskland som nu är stängt. Nu riktar de bl.a. fokus på späckhuggaren Morgan och delfinslakten i Taiji.

Föreläsningen inleds med att Stella Nordqvist, ordförande i Djurens Rätt Stockholm, berättar om Djurens Rätts syn på fiskar och människornas utnyttjande av dessa varelser.

Föreläsningen arrangeras den 12 november kl. 18, med fika från kl. 17.15, och hålls i NBV:s lokaler på Bergsundstrand 43 (Hornstull). Välkomna! Gratis och inget medlemskap krävs.

1 kommentar:

  1. Sea World vill köpa Morgan, så hennes framtid i det vilda är nog körd (trots att de hittat en träff för hennes flock trots felaktiga rykten). SWs genpol börjar tryta sen Taima, Sumar och Kalina gått bort och de flesta kalvar har Tilikum som fader. Dock har SW skickat sperma från en tjur till Frankrike och Wikie väntas få nu i vår. Denna förbannande avel borde stoppas!

    Inget nytt om Tokitaes situation? Lika stilla som de senaste 40 åren? Inget nytt om Kshamenks flytt till Shouka?

    Späckhuggaren Nami är 2011:s första dödsoffer, hon svalde 82 kg sten när hon vistades på Taiji Whale Museum. En ensam orca i en sea pen - not a good thing. När hon sedan flyttades till PNPA dog hon efter mycket kort tid.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.