3 juni 2011

En riksstämmofredag

Min fredag på stämman i Borås började kl. 05.55 - eftersom jag ville hänga på låset till frukosten 06.30 – eftersom jag ville vara på plats när skolan öppnade kl. 07.30 för att göra ordning stämmolokalen. Det visade sig dock att frukosten inte alls serverades halv sju, utan först vid sju ("eftersom det är en klämdag"). Och skolan där stämman arrangeras öppnade inte alls halv åtta, utan vi fick hjälp av en vänlig skolanställd först vid halv nio-snåret att komma in. Så min martyr-tidiga uppgång var alltså på det stora hela helt i onödan. Men, men.

Kl. 12.30 inledde Camilla Björkbom stämman med ett kort anförande (som du ser nedan) och hon fortsatte sedan med att berätta lite om vad som kommer att hända under stämman. Efter detta var det dags för de inledande förhandlingarna, då verksamhets- och den ekonomiska berättelsen drogs igenom.I år är det premiär för påverkanstorg som metod på stämma, till skillnad från tidigare års förhandlingar i plenum, och efter att ha gått en kort kurs till detta så vidtog påverkanstorgan:det från kl. 15 till 20. Dagen avslutas med mingel och mat.


En tämligen lugn dag, eller i alla fall kändes det så. Många nya ansikten och många diskussioner – men till skillnad från tidigare skedde detta i grupper på "torget" snarare än av en barsk röst i talarstolen. Uppfriskande, men annorlunda. Och känslan av formell stämma infann sig inte riktigt på samma sätt som tidigare. Det ska bli intressant att se vad organisationen kommer att tycka om denna nya "arbetsmetod".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.