23 juni 2011

Har du också fått nog? Bli medlem i Djurens Rätt!


Det är dagen innan midsommar – och alla är glada! Men runt om i Sverige fortsätter djur att hållas i burar, i djurfabriker och på andra platser där de inte borde vara. Runt om i Sverige ses djur inte för vad de är utan som resurser för oss att använda.

Men runt om i Sverige finns också medlemmar i Djurens Rätt! Medlemmar som genom sitt medlemskap gör organisationens röst så stark. Och som genom sina personliga ställningstaganden skapar ringar på vattnet: ett samtal med någon i affären om det här med grisarna, en försenad diskussion om de knasiga pälsmössorna eller en stunds argumenterande kring detta med djurtestad kosmetika.

Varje samtal är en ring på ett vattendrag, och varje ring skapar fler ringar. Och varje för varje djurvänlig handling som detta resulterar i har vi tillsammans nått en framgång för djuren.

Har du också fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök? Gör då som 35 000 andra redan gjort och bli medlem i Djurens Rätt.

23 kommentarer:

 1. http://www.greenisthenewred.com/blog/spain-animal-rights-terrorism-arrests-igualdad-animal/
  Internationell protestdag på fredag.

  SvaraRadera
 2. Mycket fint skrivet bloggare Peter!
  Tack för en fin och intressant blogg!

  SvaraRadera
 3. 80 % av dessa 35 000 har inte fått nog. De fortsätter att äta kött (långa djurtransporter) och äter ägg från hönor i trånga burar.

  Men jag gillar tanken om "ringarna". :)

  SvaraRadera
 4. Rasmus, förringa inte medlemsskapet i Djurens Rätt, det är ju ett ganska stort steg för många att bli betalande medlem i Djurens Rätt.
  Vi vet inget om hur köttätandet ser ut hos de som du skriver "80%". Kanske de äter kött, fisk, skaldjur 1 gång om året, det vet vi inte.
  De flesta vegetarianer/veganer är förövrigt inte medlemmar i Djurens Rätt, så detta är komplext. Uppenbarligen så ökar försäljningen av vegetariska/veganska livsmedel, men det är inte fler som kallar sig vegosar eller blir melemmar i Djuren Rätt, så det finns inget samband mellan vegosar och medlemmar i Djuren Rätt
  Fortsätt gilla "ringarna", det är det som gäller och då kan framgångar nås.
  Lägg märke till intresset för Djurens Rätt på Facebook, det är ju enormt, trots att medlemskapen inte ökar (tror jag)
  Kanske Djurens Rätt om 10 år har 30.000 medlemmar, men 500.000 gillare på Facebook och
  1 miljon vegosar.

  SvaraRadera
 5. Christer, jag uppfattade det Peter skrev som att 35 000 (medlemmarna) hade fått nog av långa djurtransporter och trånga hönsburar. Jag tolkar kanske fel. För har man fått nog av detta så innebär väl det att man inte fortsätter vara en del av det?

  Om inte jag minns fel så har en undersökning gjorts på medlemmarna där det visade sig att typ 83 % åt kött. 17 % veganer/vegetarianer. Så det är högst troligt att 80 % konsumerar ägg, mjölk och kött, om man utgår från undersökningen. Tror dock den är gammal. Så det stämmer kanske inte.

  Att vegoprodukter ökar tycker jag är fint. Men samtidigt har köttkonsumtionen ökat med 50 % från 1990. Hoppas inte Djurens Rätts medlemmar följt den trenden. Nä, de har ju fått nog!

  SvaraRadera
 6. Fin och inspirerande text. Men jag blir inte klok över medlemsantalet. Läste i tidningen Djurens Rätt att ni hade ändrat i er redovisning, men begrep inte hur. Hur många betalande medlemmar finns det idag, alltså som har betalt sin medlemsavgift för i år?

  SvaraRadera
 7. Peter Nilsson25 juni 2011 20:29

  Anna, den dagsaktuella siffran vet jag inte. Men det är 35 000 vi använder och det är där vi ska ligga när året är slut.

  SvaraRadera
 8. 35.000 är det ni "använder", det verkar ju inte så seriöst och mest ett mål inför årets slut....
  Kanske är medlemsantalet 39 850 eller 27 826, som medlem kan det vara intressant att veta.
  Hur många betalande medlemmar finns det undrar Anna och jag.

  SvaraRadera
 9. Sturesson,
  som medlem har du säkert läst senaste numret av tidningen? Och då hade du inte behövt fråga.

  SvaraRadera
 10. Bloggaren Peter Nilsson, varför inte svara på hur många antalet betalande medlemmar Djurens Rätt har?

  SvaraRadera
 11. Menar Anitha/Anna/Sturesson hur många medlemmar Djurens Rätt har i dag, eller hur många de hade vid årskiftet, eller hur många medlemmar Djurens Rätt har i medeltal över året?

  SvaraRadera
 12. Anitha, vid årsskiftet var siffran 33 218. Hur många de är just nu vet jag faktiskt inte. Mer om medlemssiffran finns att läsa på sidan 10 i vår senaste medlemstidning (http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=tn3b6n6c&gInitPage=1#10).

  SvaraRadera
 13. Djävlar så mycket pengar organisationen har. Jag trodde Djurens Rätt hade köpt dåliga aktier för alla sina pengar och var närmast konkursmässigt. Det är ju vad som stått i tidningen förut. Varför gick ni ut med den uppgiften? Det måste vara många vid det här laget som sagt upp sina medlemskap för att de trott att det fanns oegentligheter i hur organisationens pengar hanterades! Det kan mycket väl vara huvudförklaringen till att det inte var 35 tusen medlemmar vid senaste årsskiftet. Skärpning ni som är ansvariga för ekonomiska frågor! Tänk på vad ni skriver! Nu har ni tappat massa medlemmar i onödan, och de som lider av det är djuren. :-(

  SvaraRadera
 14. Jag har definitivt fått nog! Blev vegan nu under dagarna runt midsommar. Känns helt underbart!

  SvaraRadera
 15. Och som du skrev, att det sprider ringar, det är verkligen sant. Flera i min släkt hade med sig vegetariska alternativ till grillningen!

  SvaraRadera
 16. Peter Nilsson27 juni 2011 10:22

  Laks, härligt!

  Daniel, vad som är mycket pengar är relativt. Jämfört med vissa organisationer är vår ekonomi väldigt liten, jämfört med andra väldigt stor.

  Men närmast konkursmässiga var det något ett par decennier sedan vi var, och det tror jag inte vi skrivit på senare tid. Däremot har det naturligtvis varit sämre tider, där vi behövet hålla igen.

  Vi har gjort olika undersökningar om varför medlemmar lämnar organisationen, och detta har aldrig varit något av de skäl som framkommit. Så huvudförklaringen är det garanterat inte. För egen del har jag inte hört det motivet nämnas förrän nu.

  SvaraRadera
 17. Sätter mitt medlemskap i Djurens Rätt på att Anna/Anitha/Sturesson är samma person.

  SvaraRadera
 18. Tråkigt "C", där rök ditt medlemsskap i Djurens Rätt, bättre lycka i poker!

  SvaraRadera
 19. Det är lugnt Anitha. Kan bli medlem igen under nåt av mina andra alias. 0wn3d.

  SvaraRadera
 20. Det var inte min avsikt att det skulle bli såhär. Vet inte vem Anitha och Sturesson är alls. Jag ville bara förstå ju. Gör fortfarande inte det. Men jag skiter i det här.

  SvaraRadera
 21. Anna, jo - det blev en liten röra. Men medlemssiffran vi anger bygger alltså på ett beräknat medelvärde över tid, snarare än på det dagsaktuella medlemsantalet. Detta för att vi inte ska behöva ändra i vårt tryckta material hela tiden, och för att olika medlemssiffror ska cirkulera. Därför anger vi vår medlemssiffra till 35 000 medlemmar i allt utåtriktat material. Och den dagsaktuella siffran vet jag tyvärr inte. (Men jag tror inte det är så många organisationer som egentligen anger en sådan.)

  SvaraRadera
 22. Över hur lång tid räknar ni?

  SvaraRadera
 23. Peter Nilsson1 juli 2011 22:04

  Don't know.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.