17 juni 2011

Köttlobbyn har nått Matlandet Sverige

Ni kommer väl ihåg riksdagsledamoten som i april upprördes över att anti-köttlobbyn har nått riksdagen? Jag kom att tänka på detta när landsbygdsminister Eskil Erlandsson nyligen utsåg Ella Nilsson till en av ambassadörerna för Matlandet Sverige. Ella Nilsson är vd på Svensk Köttinformation, ett företag som ägs av köttföretagen och LRF, och som informerar om det svenska gris-, nöt- och lammköttets mervärden. Och numera är hon även regeringens matlandetambassadör för Västerbotten.

2 kommentarer:

  1. Carina i Småland21 juni 2011 10:50

    Föga förvånande när utnämningen kommer från Eskil Erlandsson. Har han överhuvudtaget genomfört något beslut under sina år som lantbruksminister, som har gjort det bättre för ens något enstaka djur?
    Inte heller gör han någonting för landsbygdens många vanliga människor. Det handlar bara om utnyttjande av skogens och markens resurser till max genom jakt, slakt och skogsodling. Det är trots allt ganska få som håller på med denna hantering och de bor väldigt ofta i tätorterna. Vi som trivs med att bo på landet ser bara hur det skövlas på alla områpden i natuern vi bor i. Det är bara tomma ord när regeringens representanter säger att hela landet ska leva. Man blir bara ledsen av att ens ge sig ut på promenader i naturen. T.ex. försvinner djur och fåglar i en allt snabbare takt. Det blir tyst och stora skogar förvandlas till skogsodlingar. Där sätts det upp jakttorn med korta avstånd som det under så gott som halva året sitter vapenförsedda människor i. Det är inga man känner utan det är människor från tätorterna från andra delar av landet och ibland från andra länder Det är mer än obehagligt med människor som har dödandet av skogens djur som ett nöje. Vår vackra natur håller på att förstöras fullständigt. I alla fall tycker jag det.

    SvaraRadera
  2. Nä Eskil Erlandsson borde sannerligen bytas ut!!!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.