15 juni 2011

Upprop mot griskött och rättegång mot aktivister

Idag skriver ett flertal kändisar ett upprop i Svenska Dagbladet om att det är dags att bojkotta griskött:
"Det får vara nog nu. Att rättssystemet dömer budbärarna men låter djurskyddsbrott passera gör konsumenternas makt till hoppets sista utpost. Använd den makten. Bojkotta griskött."
Bland namnen finns Anna-Lena Brundin, Gudrun Schyman, Agneta Sjödin, Mats Strandberg, Stefan Sundström, Klara Zimmergren och (något otippat) Per Morberg.

"Budbärarna" i citatet ovan avser rättegången mot de två personer från Djurrättsalliansen som imorgon ställs inför rätta, åtalade för olaga intrång på Blackstaby gård. Blackstaby kom att bli den mest omtalade anläggningen i Djurrättsallinsens avslöjande av den svenska grisindustrin, och det var en grisuppfödning som ägdes av Swedish Meats dåvarande ordförade. Läs mer om rättegången på http://www.grisvittnena.se/

6 kommentarer:

 1. Vad bryr jag mig om kändisar och vad de tycker...

  Griskött är gott och jag äter det gärna.

  SvaraRadera
 2. En annan anonym15 juni 2011 18:58

  Anonym 18.05, smaklig måltid! Nyplågad gris är ju smakligt!
  Kul att provocera, eller hur?
  Du verkar vara smart (=inte) och ha gott om tid för att ta dig tid att skriva som du gör.
  Du bryr dig inte om vad de s.k. kändisarna tycker och det är ju upp till dig, men det är desto mer intressant vad grisarna tycker och för att sätta sig in i det behöver man enbart ha lite empati och en gnutta intelligens.

  SvaraRadera
 3. Trist att grisar plågas, verkligen. Jag skulle gärna betala ett mycket högre pris för köttet om jag visste att grisarna hade det mer okej. Men jag har två synpunkter:

  1, Vem bryr sig om vad kändisar tycker? Deras åsikter är inte värda mer än någon annans.

  2, Är det tänkt att man ska tycka synd om de här brottslingarna som gjorde inbrott hos bonden? Självklart ska de straffas enligt lagen.

  SvaraRadera
 4. Peter Nilsson16 juni 2011 09:58

  Marcus,

  1. Varför tror du företag sponsrar kändisar, och varför kändisar är med i så mycket reklam?

  2. Mest synd är det naturligtivs om grisarna, vars förhållande aldrig kom till rättslig prövning.

  SvaraRadera
 5. @Marcus -
  1. Nej, men tyvärr så är det enklare och mer attraktivt att publicera åsikter som kommer från 10 kända personligheter än 10 okända muppar.

  2. Det råder delade meningar huruvida de är brottslingar eller inte. Vi brukar stödja whistleblowers som vågar tala ut om missförhållanden. Ska vi aldrig avslöja fall där saker inte går rätt till eftersom det sker på "privat mark". I sådana fall skulle vi aldrig få höra talas om barnarbete, sweatshops, trafficking, drogsmuggling osv. Det är säkert skönt att ovetande kunna tugga i sig sin skinkmacka men nu vet vi hur det ser ut där grisarna lever sina liv innan de blir skinka och det kanske är mer det som stör än själva inbrottet där ingen skadades och inget stals.

  SvaraRadera
 6. Jag undrar varför de som skriver negativa kommentarer om de som jobbar för att djuren ska få det bättre, verkar tycka att det är okej att djuren plågas? Varför har man sådana problem med att djuren ska må bra under sina korta liv?
  Även om man äter kött borde ju djurvälfärd vara viktigt. Jag tycker att det är ett konstigt resonemang. Det verkar som om de mår bättre av att äta sitt köpta kött om de riktiga ägarna till köttet dvs. djuren har mått dåligt. De flesta människor kallar sig djurvänner men många har svårt att se hur deras handlingar leder till djurplågeri.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.