29 oktober 2009

Djurens Rätt bemöter jordbruksminister Erlandsson

Den 27 oktober skrev jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) och riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) ett debattinlägg i tidningen Dagen under titeln Gott djurskydd bra för matkvaliteten och för svenska bönder.

Idag har Djurens Rätt inne ett bemötande under rubriken Jordbruksminister Erlandsson borde rätta till sina misstag. Ett citat:
"Eskil Erlandsson och Cecilia Widegren hävdar i sin artikel att de står för en politik som ser till de enskilda djuren. Hur kan det då, för att ta ett exempel, komma sig att cirka 140000 slaktkycklingar varje år dödas i djurtransporter på svenska vägar? Är inte kycklingar individer?"

3 kommentarer:

 1. Vilka hycklare de är !! Allt ska se så jävla bra ut på pappret och utåt sett.

  SvaraRadera
 2. Det är obegripligt att dessa politiker kan sova gott om nätterna. Förmodligen sover de gott med en mängd pappersbuntar med blablatexter som kudde.
  "Vi lägger oss ner och låter våra
  vackra ord vagga oss in i drömmarnas värld, fast vi vet att inte ett ord av det vi skriver är sant"
  Sov gott, men det hade varit trevligt om dessa politiker hade vaknat på riktigt någon gång, man måste ju inte sova dygnet runt.

  SvaraRadera
 3. Ibland undrar jag hur politikerna, i det här fallet jordbruksministern och den där Widegren, tänker. Antingen är de otroligt naiva eller så har de ingen koll alls.
  Tur att Djurens Rätt finns, att ni är på och ger dem svar på tal. Jag tror att det är viktigt att Alexandra Leijonhuvud och andra som kan mycket uttalar sig som i det här fallet. Jag lärde mig massor av artikeln och kommer använda delar av den i framtida insändare. Och sedan blir man peppad av att se att vi både tar och vinner debatter med ledande politiker. Hoppas att jordbruksministern svarar på det där om kycklingar. Om inte, skulle inte ni som bloggar kunna kontakta honom och fråga?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.