16 oktober 2009

Tom Regan på bokmässan i Göteborg 2009

7 kommentarer:

 1. http://sydsvenskan.se/mat-och-dryck/article558899/Simma-lugnt.html

  SvaraRadera
 2. Fanns det en mening med denna länk som jag missade?

  SvaraRadera
 3. Jag kan tänka mig att det var falaffel-kartläggningen i Malmö som syftades på (fanns som banner vid artikeln)http://sydsvenskan.se/familj/fodelsedag/article469958/Kartlagger-Malmos-falafelstallen.html

  SvaraRadera
 4. http://sydsvenskan.se/mat-och-dryck/article558899/Firrar-mar-bast-av-att-stekas.html

  Det blev fel länk i förra inlägget. Här kommer den rätta.

  SvaraRadera
 5. Min syster skrev detta till Sydsvenskan:

  Jag vill bara påpeka att påståendet att "Firrar mår bäst av att stekas" är en riktig nagel i ögat på mig som värnar om djur. Jag förmodar att Lisa Förare Winbladh som skrivit artikeln har någorlunda koll på vad som sker med fisken innan den faktiskt hamnar i hennes stekpanna. Det finns massa olika scenarion om vad som händer, och oftast innebär det ett oerhört stort lidande för fisken. Fiskar kvävs till döds, eller så kläms de ihjäl, kanske fryser de ihjäl. Torskar exempelvis, som lever lite djupare drabbas ofta av en sorts dykarsjuka när de snabbt halas upp med en trål, där simblåsan inte hinner med det stora tryckfallet. Det får till följd att simblåsan expanderar kraftigt och tvingar upp magsäcken ur munnen. Kanske tror Lisa Förare Winbladh att alla fiskar har en sorts gemensam fallenhet för masochism? Det tror inte jag. Jag skulle nog våga påstå att fiskar mår bäst av att få vara i fred från oss människor och inte utnyttjas som mat, särskilt inte när vi kan hitta likvärdiga vegetabiliska substitut för det som vi har funnit vara nyttigt med fisk.

  Sen är det väl inte särskilt politiskt korrekt att bjuda på recept där torsk är huvudingrediensen, när den faktiskt är rödlistad? Jag tycker att Sydsvenskan i övrigt är en bra tidning och jag blir uppriktigt sagt ledsen av att läsa sådant här. Det är faktiskt makabert. Det kanske är dags att hotta upp er mat-del med lite fler vegetariska, djur- och ekovänligare recept? Kopanda foods site är trevlig!

  Hälsningar X

  SvaraRadera
 6. Jag vill bara hålla med Peter Nilsson om att det som skrevs till Sydsvenskan var mycket bra skrivet.
  Skickades detta in som en insändare? Berätta gärna för oss andra om detta har kommit in i tidningen om det nu skrevs som en insändare.
  Det finns hopp om en bra framtid för människor och djur, när man läser texter som denna.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.