14 maj 2010

En kort redogörelse för redogörelsen av verksamhetsberättelsen

Förbundsordförande Alexandra Leijonhufvud redogör just nu får Djurens Rätts verksamhetsberättelse. Som anställd i Djurens Rätt är det lätt att drunkna i allt som händer dagligen, och det är intressant att blicka tillbaka mot året som gått för att se vad vi åstadkom för djuren under året som gått.

Alexandra började med att redogöra för arbetet inom området djuren i livsmedelsindustrin. Om t.ex. de rapporter inom området som vi gett ut under året, om vårt arbete i svallvågorna efter Djurrättsalliansens grisavslöjande. Områden som päls och veganism/konsument togs upp, där vi t.ex. fokuserat på de chinchillor som föds upp för att bli päls och där vi tagit fram folder "Vego på menyn", som är ett bra sätt att jobba för bättre vegomat på restauranger och storkök.

Vidare redogjordes det för de arbetsgrupper som finns inom organisationen, så som jakt- och hästgruppen. "Älskade hästar" är vår granskning av hästvärlden som har kommit ut under året.
Inom området sällskapsdjur har vi fortsatt drivit Chickas minnesfond för enskilda djur i besvärliga situationer, och Alexandra berättade om det enorma mediegenomslag som den jakt/slakt

Inom sexuella övergrepp på djur har vi kunnat visa hur vår lagstiftning tillåter djurplågeri inom denna typ av verksamhet.

Avslutningsvis lyfte Alexandra fram den rockkalender som tagits fram av vår medlem Maria Rizell, och sålts i mängder inom Sverige och även runt om i världen.

Som allra kortast bara, det sades mer och det var väldigt mycket som inte sades men som framgår om man läser vår årsrapport för 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.