17 maj 2010

The End

Djurens Rätts riksstämma år 2010 är avslutad, och likt löv i en vårvind sprids Djurens Rätts aktiva, anställda och förtroendevalda iväg ut över landet. Vissa har korta resor och är hemma sedan länge, medan andra inte är framme förrän imorgon förmiddag.

Stämman i Karlstad var en bra stämma. Lokalerna var prima, men stundom lite för syrefattiga. Karlstad en fin stad, men stundom med alldeles för lite sol.

Maten var god, men lite för lite till mängden. Så även gällande maten på supén - men den alldeles veganska efterrätten var en riktig höjdare.

Djurens Rätts alla aktiva precis så fantastiska som vanligt, och det är särskilt roligt att träffa på aktiva som man aldrig träffat tidigare – att få ansikten bakom namn man mailat med och hört om.

Vi tackar Alexandra Leijonhufvud för tre fina år som förbundsordförande, och ser enormt mycket fram emot många framgångsrika år med Camilla Björkbom vid rodret. Vi välkomnar även Liv, Dorna och David in i styrelsen. Det här kommer bli bra!

Läs om Camilla i Västerbottens-Kuriren och på Nyheter24.se.

Frågan om det skulle serveras alkohol eller inte på Djurens Rätts stämmor var lite lustigt. Själva diskussionen var stämmans näst längsta, och tongångarna var minst sagt engagerade. Men när det väl var dags för att rösta så var majoriteten för en fortsatt alkoholfri stämma tämligen överväldigande.

Själva omröstningen av medlemstidningen blev lite av ett antiklimax, tyckte jag. Inte utifrån beslutet som fattades, men utifrån att själva omröstningen gick så fort jämfört med all den förberedelse som föregick den.

Djurrättsalliansen är i mitt tycke en väldigt, väldigt värdig vinnare av Guldråttan. Vilket jag tidigare framfört här i bloggen vid ett par tillfällen.

Djurens Rätts stämma krockade, som vanligt, med Miljöpartiets kongress. Men via Twitter kunde vi konstatera att det var mycket veganmat som gällde, och att man tog ett beslut om importförbud av päls från länder utanför EU.

Jag tyckte att stämmans ordförandepar Yngve Petersson och Linus Källander gjorde ett alldeles fantastiskt bra jobb.

Som tidigare nämnt har vi samlat alla de viktigaste och mest intressanta besluten på djurensratt.se, så jag ska låta bli att rabbla upp dem här.

Den falafel i bröd som vi köpte i Karlstad och åt på tåget hem var nog den godaste falafel i bröd som jag ätit på år och dar. 75 kronor är mycket pengar för en falafel i bröd med dricka, men lätt att det var värt det.

Apropå mycket pengar så tycker jag diskussionen om kostnaden för våra riksstämmor är viktig. Det är alltid viktigt att ifrågasätta hur organisationer som samlar in pengar för att hjälpa andra använder sina pengar. Samtidigt som, vilket jag tror någon sa från talarstolen, man inte får bli dumsnål. Det är viktigt att vi alla ges optimala förutsättningar för att ta bra och korrekta beslut.

Nästa år ska vi se till att ha en barnpassningsverksamhet på stämman.

Klarälven är en fin älv.

Dags att sova ut efter fyra väldigt intensiva dagar. Och sedan sätter vi ny fart. För djuren och med enbart positiva minnen från stämman i Karlstad 2010. Ses i Vänersborg, Västervik eller Uppsala nästa år!
Foto: Mikael Mildén

8 kommentarer:

  1. Tack för rapporterna! Vad var det för omröstning om medlemstidningen?

    SvaraRadera
  2. Vad hette falafelstället?

    SvaraRadera
  3. Tack för en intressant och fin blogg, dina betraktelser från riksstämman har varit så trevliga, informativa och personliga, så det är en glädje att läsa dem.

    SvaraRadera
  4. Edenator, förbundsstyrelsen hade lagt en proposition om att förändra tidningens roll inom organisationen, och två ytterligare motioner hade lagts rörande den. Man kan säga att kärnfrågan handlar om huruvida tidningen ska vara självständig jämfört med organisationen, eller om den inte ska vara det.

    Det hela landande i en kompromiss, där propistionen röstades ner och motionerna drogs tillbaka.

    Anonym kl. 19.42, det kommer vi tyvärr inte ihåg. Men det låg precis vägg i vägg med Elite Hotell, så det borde gå att klura vad det heter...

    Det här med falafel i bröd är något jag vanligtvis tycker är ungefär så tråkigt som någon vegomat kan bli. Men den här var kanon, med en helt fantastiskt sås (som skulle vara vegansk).

    Anonym kl. 23.58, tack! Då skrev jag inte helt i onödan :)

    SvaraRadera
  5. The Bishop Arms kanske?

    SvaraRadera
  6. Haha! Ja, det hade ju varit guld. Men tyvärr var det vägg i vägg åt andra hållet.

    SvaraRadera
  7. Den veganska efterätten är jättevacker! Kan du inte lägga ut recept så att vi som inte var där ges möjlighet att uppleva smakerna?

    SvaraRadera
  8. Anonym, maten var något som vi "bjöds" på, inget vi själva gjorde. Så något recept har jag inte. Men två sorters god glass med ett gott kex var det.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.