26 maj 2010

Som man säger i USA - got milk?

Stålmannen är en av många som poserat i "got milk?"-reklamen från USA. Filmen nedan idag släpptes av Mercy For Animals och är filmad i Ohio, USA. Och frågan "got milk?" har väl sällan känns så relevant.

Varning: filmen är extremt obehaglig att se. Och extremt angelägen. Fy fan för mänskligheten.

21 kommentarer:

  1. Fy fan. Varför? Finns det någon mening med att slå med en kratta på kossorna och sätta en krok i näsan på dom?

    SvaraRadera
  2. Måtte dessa patetiska ursäkter till människor få ordentliga straff i små,trånga celler med riktigt stora, starka, elaka rums"kamrater".

    SvaraRadera
  3. Fan, pallar inte å se mer än 10 sek på dessa vidrigheter! Ingen tvekan att han (måste väl va en hane?) e psykiskt sjuk ...?

    SvaraRadera
  4. Man undrar ju verkligen Maja. Antagligen har kossan gjort något som inte uppskattades, och blev bestraffad för det.

    Och filmen i all sin vidrighet är ju ett exempel på vilken oerhörd makt vi har över de andra djuren. Och ännu mer - vilket oerhört ansvar vi har.

    SvaraRadera
  5. Jag vill inte ens se på filmen, det räcker med vad jag har läst på bloggen och i kommentarerna.
    Och detta händer ÖVERALLT och HELA TIDEN!
    Är "vi" människor galna eller tokiga?
    När, var, hur och varför gick det snett i vårt förhållande till djur?

    SvaraRadera
  6. fy fan vilka jävla störda idioter!
    jättelätt att vara machoman o slå djur som inte kan försvara sig.

    SvaraRadera
  7. Bra fråga Kantarell, "När, var, hur och varför gick det snett i vårt förhållande till djur?”

    Jag tycker att man får en väldigt tydlig beskrivning i kapitlet ”Människans herravälde – artförtryckets historia i korthet” i Djurens Frigörelse.

    SvaraRadera
  8. Jag orkar inte heller se så mycket mer. Människan beter sig alltför illa mot våra medvarelser. Tur att man kan gå in på denna sida och läsa om att det finns många fler än jag som reagerar på vidrigheterna. Jag tror att de flesta människor trots allt vill att djuren ska må bra oavsett om man äter kött eller ej. Men varför låter de(vi) detta fortsätta hända? Tur att organisationer som Djurens rätt finns, som arbetar för ett värdigt liv för djuren.
    I vår lokaltidning Smålandsposten idag finns ett reportage om hur ett innebandygäng bestående av ungdomar(för att tjäna pengar) samlar ihop värphöns i mörkret för att skickas till slakt. En del höns trampas på (till döds). De packas i trånga lådor för vidare transport till slakteriet. I lådorna kvävs många. Att det avslöjades berodde på att några av ungdomarna inte ville fortsätta eftersom de mådde dåligt av hanteringen. Jag säger bara det; Världens bästa djurskydd är en parodi!!!

    SvaraRadera
  9. Jag tror jag såg tre sekunder, sen stängde jag ner fönstret, fattar vad som skall komma utav kommentarerna.. fyfan.
    Pallar inte vara människa när jag ser sånt här.
    Fyfan.

    SvaraRadera
  10. Såg också tre sekunder och det ångrar jag!

    SvaraRadera
  11. Jag förstår inte hur man kan göra såhär mot de oskyldiga djuren! Djur är det bästa som finns. Man mår ständigt dåligt när man vet att just precis nu råkar massooor av djur illa ut. Kan inte kolla på några såna filmer utan att grina ändå tvingar jag mig att kolla på hela för att kunna visa filmerna vidare och bevisa att detta är verkligheten!
    Men det är ingen som tror på att det är sant(snarare vill inte tro) Liksom det finns ju bevis!
    Kan du skriva länken till youtube på detta klipp?

    SvaraRadera
  12. Peter Nilsson, du är ett föredöme och hittar så mycket bra (ibland vidrigt, men viktigt) att visa oss andra, MEN jag undrar lite över din kommentar: "Antagligen har kossan gjort något som inte uppskattades och blev bestraffad för det" Detta citat från dig förstår jag inte alls, det var ju inte en enskild ko som "uppfostrades" utan systematisk misshandel av mängder av kor och deras kalvar. Jag skulle uppskatta om du vill förklara din kommentar lite mer, då den verkar vara mycket felaktig. Kanske hade du bråttom, vad vet jag?

    SvaraRadera
  13. Lisette, direktlänken till filmen är http://www.youtube.com/watch?v=gYTkM1OHFQg, och mer information finns också på http://www.mercyforanimals.org/ohdairy/

    Lisa W, bra påpekande. Jag syftade på den andra sekvensen - med kon som binds fast (med en sorts krok genom nosen) och blir slagen. Men du har helt rätt i att jag nog hade för bråttom och tolkade frågan fel. Filmen i sin helhet visar absolut en systematisk misshandel och långt ifrån instaka incidenter. Tack för kommentaren om detta!

    SvaraRadera
  14. En intressant podcast om bakgrunden till filmen finns att lyssna på här: http://www.vegan.com/blog/2010/05/27/vegtalk-nathan-runkle-on-conklin-dairy-farms-investigation/

    Bland annat berättas att man inte hade något "förhandstips" om gården i fråga, utan att den var helt slumpmässigt utvald. Vilket ju bara få det hela att bli än jävligare...

    Vidare får vi veta att kändisar så som Ashton Kucher och har hjälpt till att lyfta filmen. Ashton Kusher lade upp filmen på sin Facebook-sida har har redan får 3 520 kommentarer på inlägget.

    En person har arresterats och fler väntas bli åtalade. Mer information om detta finns på http://www.woio.com/global/story.asp?s=12544284

    SvaraRadera
  15. Mycket märkligt att man vid en slumpvis utvald gård har lyckats filma denna misshandel och tortyr......är detta vanligt förekommande?
    Varför gör man så mot de djur som är ens försörjning? Det måste vara sjuka, mycket sjuka människor som gör detta vi ser och jag hoppas att det inte är vanligt förekommande.
    Bra att de ansvariga för illdåden ställs inför rätta och att att filmen har fått så stor uppmärksamhet.

    SvaraRadera
  16. Jag grät efter ca 10 sekunder, jag kollade på hela men hela databordet är blött nu! :'(

    SvaraRadera
  17. Men åh, varför? Varför? Mina fina vänner... Det borde inte vara såhär!

    Vilken trasig människa, vilken sorglig och patetisk person, jag tycker synd om honom också - han har förlorat den viktigaste delen av sin mänsklighet.

    Camilla Nilsson

    SvaraRadera
  18. Det här var riktigt, riktig svårt att titta på... :'( Jag *vet* hur det går till många ställen, men jag tvingar mig själv för det är verkligheten - människan är en så sjukt elak varelse. Fyfan, vilka j-vla idioter. Jag känner mig så maktlös när jag ser videon - att jag inte var där och kunde påverka något. Parasiter!

    På tal om mjölk...
    Det finns inget j-vla "har det bra"; det är något konsumenten intalar sig själv för att utnyttja djur med gott samvete. Men om vi nu blundar för verkligheten och säger att de "har det bra" - hur kan Du som konsument med säkerhet veta att det du dricker/äter inte kommer från idoter i nivå med de i videon? "Det är ju USA..." - jo, visst, vi har ju sett hur "bra" det är på en del gårdar i Sverige. Vill man ens stödja industrin när man vet hur det går till på andra ställen, även om det är "perfekt" i landet man bor i? Nej.

    Jag är så sjukt GLAD och STOLT över att jag är VEGAN! <3

    SvaraRadera
  19. Ush, jag är helt mållös, det är så fruktansvärt att oslyldiga försvarslösa varelser behandlas så hemskt. Detta borde inte få förekomma!!!

    Sen tror jag att när vi dör och går vidare till nästa värld, så konfronteras vi med effekterna av våra handlingar under livet. Och att dessa hemska människor kommer att känna & uppleva de känslor som de under sina liv orsakade hos dessa djur. Livet är som en bomerang. Det hemska de utsätter andra för, i detta fall djuren, kommer att komma tillbaka till de själva. Även om detta bara är en klen tröst i detta sammanhang där man verkligen hade velat ingripa!!

    Jag ber en bön för alla djur.

    Vi kan alla göra något för att förbättra djurens liv, även om det känns som endroppe i havet.

    Sen vill jag bara påminna alla djurrättsvänner, om att trots att det är svårt i och med allt hemskt som sker i vår värld, försöka behålla fokus på och även sprida målbilder av hur vi vill att det ska vara. Att vi arbetar FÖR att djuren ska ha det bra, istället för att arbeta MOT att de har det dåligt. Då tror jag att vi når dit ännu snabbare!

    Så kom ihåg att i arbetet för djuren behålla ett positivt fokus & målbild som vi sprider och ger massa positiv energi åt, så tror jag vi banar väg i människors medvetanden och i universum så att det snabbare blir verklighet!

    /Me

    SvaraRadera
  20. jag klarade inte av att kolla på videon. Jag höll på att gråta, jag är helt imot sånt hära! Det borde finnas regler att dom inte gör så hära mot djur!!!
    Men det finns ju vissa som inte håller reglerna heller. Jag vet att i Sverige har dom regler, men hur är det utomlands ? Ser inte ut som att någon följer regler. Fyfan för denna idioten, jävla knast rent ut sagt!!!!!!!

    SvaraRadera
  21. Fruktansvärt. Men något jag tycker är mer fruktansvärt är att människor inte agerar i frågan.
    Visst finns det djurens rätt, wspa, djurskyddet , compassion in world farming, men som helhet.
    Varför protesterar inte folk ?
    Varför köper inte människor KRAV mjölk,ägg och kött eller blir vegetarianer ?
    Handlar det om okunskap hos folket ?
    I vissa fall kanske det är en kostnads fråga, men i många fall handlar det enbart om att maximera sina inkomster och minimera inköpen av bra mat. Det kan göra mig så frustrerad när jag vet hur illa många lantbruksdjur har det i Sverige och i resten av världen.

    Stöd gärna compassion in world farming UK

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.