26 maj 2010

Problemet är männen

Tidigare ikväll postade jag ett inlägg med en film som fick mig, och de som kommenterade inlägget, att fundera över vad sjutton det är för fel på mänskligheten. Men kanske är inte hela mänskligheten problemet, utan snarare halva. Nämligen männen.

Fick precis se denna Gallup-undersökning om amerikaners inställning till olika moraliska frågeställningar. Och frågan som skiljer amerikanska män från amerikanska kvinnor mest av alla inte är abort, otrohet eller något liknande. Det är vår inställning till djur.
78 procent av amerikanska män tycker päls som klädesplagg är en bra idé, jämfört med 48% av kvinnorna. För medicinska djurförsök är siffrorna 69 resp. 49 och för kloning av djur 43 resp. 19.

Förvisso kunde frågorna om vår inställning till djur varit roligare, men resultatet är ju egentligen inget nytt under solen - det är männen som är problemet.
"Largest Gender Gaps Involve Animal Rights
The sharpest differences between men and women on these issues are not found on abortion or other reproductive matters, but on three issues that involve the ethical treatment of animals."

4 kommentarer:

  1. Möjligen en aning förenklad analys att det är män som bär skulden till att att djur plågas i olika sammanhang och blir till mat.
    Denna vinkling tror jag leder fel och inte fokuserar på rätt sak.

    SvaraRadera
  2. Kantarell, visst är det en förenklad analys - om det ens kan kallas en analys. Men visst är det intressant att det är just i frågan om vår inställning til djur som skillnaden är som störst mellan män och kvinnor? Och att det i organisationer som Djurens Rätt är en så väldigt stor majoritet med kvinnor som medlemmar.

    SvaraRadera
  3. Det är ju intressant att veta hur frågan ställdes och till vilka, då menar jag åldrar, var dom bor osv. Ställer man frågan i en stad får man nog ett svara som passar in mer på denna bloggen än om man bara hade ställt frågan till folk som bor på landet?

    SvaraRadera
  4. Anonym, i sammanhanget känns inte så intressant, det intressanta just här är ju skillnaden mellan män och kvinnor.

    Och i en opinionsundersökning som Djurens Rätt gjort så visade sig att det är fler som är vegetarianer utanför storstäderna än i. Inte precis vad man väntat sig, eller hur?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.