8 oktober 2010

En jagande landsbygd

"Tittar man ute i landet så räknar man tiden i före och efter älgjakten. Och det beror ju på att där jagar de flesta. Det är i princip därför man bor på landsbygden."
Detta säger Per Zakariasson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, i Dagens Nyheter idag. Och det är onekligen en intressant världsbild den där Per sitter inne med... Här i storstan är vi förstås vegetarianer. Det är i princip därför man bor i en storstad.

6 kommentarer:

  1. Alltså, eftersom jag bor på landet måste jag ju vara jägare och gilla kött?

    Hmmm, undra i vilken tid och verklighet han lever i.

    SvaraRadera
  2. Hade ju varit snyggt med en länk till artikeln...

    SvaraRadera
  3. Ulrika, artikeln fanns i den tryckta tidningen men jag hittade den inte på nätet (och jag kan inte hitta den nu heller).

    SvaraRadera
  4. Aha... Det förklarar saken.
    Tack för förtydligandet :)

    SvaraRadera
  5. Det verkar som om den där jaktvårdskonsulenten lever i en helt egen värld. Jag bor på landet och bor här för att få se LEVANDE djur och LEVANDE natur. Tyvärr gör jägarna mig väldigt ledsen många gånger. Inte är det så många som jagar på landet heller även om det procentuellt är flera än i storstäderna. Kanske maximalt 10% och det verkar som om de isolerar sig mot omgivningen genom att behandla djurvänner som okunniga. De struntar fullkomligt i vad vi övriga 90% tycker och tänker om deras många gånger hänsynslösa framfart i naturen. De flesta bor i städer och tätorter, kommer åkande i sina stora jeep-bilar, sätter upp anskrämliga jakttorn i den vackra naturen, ibland inpå hus och hem. Och skäms inte ett enda dugg, utan bara roffar åt sig. Jag är övertygad om att det är en mycket speciell grupp människor som ägnar sig åt jakt. Jag har svårt att tro att det är snälla människor men jag försöker tro alla om gott.

    SvaraRadera
  6. Haha ska man skratta eller gråta??

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.