5 oktober 2010

Landsbygdsdepartementet?

Spontant orolig för att Jordbruksdepartementet blivit Landsbygdsdepartementet. Känns som att djurens roll reduceras ytterligare. Eskil Erlandsson ny landsbygdsminister. Lär blir anledning att återkomma i ämnet.

Uppdaterat kl. 15:35: Twittrat av den politiska journalisten Cecilia Garme: "Är det inte lite märkligt att sakna jordbruksminister i ett land som vill reformera EU:s jordbrukspolitik?"

Uppdaterat kl. 15:50: Eskil Erlandsson (C) blir landsbygdsminister och chef för det nya landsbygdsdepartementet, där Hillevi Engström (M) blir statsråd.

Uppdaterat kl. 19:15: Vi får naturligtvis vänta och se vad det "nya" departementet kommer att innebära. Aftonbladet skrev i sin live-rapportering från regeringsförklaringen att det enbart handlar om att departementet bytt namn. Men varför byta namn om man inte har någon tanke på vad departementet ska syssla med? Och för undertecknad låter det som att det blir mer fokus på vad man lite förenklat skulle kunna kalla landsbygdsutveckling (det känns svårt att inte tror det, med tanke på namnet) snarare än fokus på jordbruket (läs: djuren). Och det känns inte helt positivt.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.