21 november 2011

Nya bilder från finska grisfarmerMer info på http://sikatehtaat.fi och i t.ex. Nya bilder på vanvårdade grisar (Yle) och Nya bilder på sjuka svin (Vasabladet). Nu även i svensk media: Aktivister hittade skadade och döda djur (SR Ekot) och Fortsatt vanvård av grisar i Finland (TT:s nyhet). Något systematiskt fel är det dock naturligtvis inte... "De nya filmerna visar att alla missförhållanden inte har undanröjts". Vi får alltså vänta lite till på att missförhållandena ska undanröjas.

2 kommentarer:

 1. Det är ju förjävligt!

  SvaraRadera
 2. Det är så fruktansvärt att det ens får förekomma- vem i helvete har kommit på sättet att ha djur ståendes i trånga burar utan att kunna röra sig, sår och bölder för att sedan bli mat för 49:90.

  Jag blir så förbannad på detta kapitalistiska samhälle- där allt handlar om profit. Utan tanke på hälsa och välmående för djur, natur och människa.
  Vad gör alla politiker gällande detta?
  Jag är vegetarian, men alla människor kommer inte vilja bli det. Gällande dom, eller den offentliga upphandlingen för kommuner och landsting, varför ställer de inte högre krav gällande införandet av svensk ekologisk krav- märkt mat , där grisarna åtminstone fått leva ute under sitt liv ?!!!!
  Sigtuna kommun har ju fått ställa djurskyddskrav.....

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.