27 november 2011

Sverigedemokraterna och minkarna

När riksdagen i april 2011 tog ställning till förbättrande villkor för Sveriges minkar röstade Sverigedemokraternas 20 ledamöter mot. Men nu verkar det som att Sverigedemokraterna har svängt i frågan om minkfarmningen på deras landsmöte i helgen. Men innan vi börjar hjula av glädje över ett nytt läge för Sveriges pälsfarmer kan det vara läge att återigen påpeka det som vi påpekat tidigare - då, i april 2011, vann "nej-sidan" med 177 röster mot 132. Så även om Sverigedemokraternas 20 ledamöter hade röstat för förbättrade villkor hade detta inte förändrat resultatet till mer än 157 mot 152 (förutsatt att samtliga Sverigedemokratiska ledamöter hade röstat enligt partilinjen). Så i praktiken krävs det mer än att Sverigedemokraterna ändrar inställning för att ge oss ett annat politiskt läge för Sveriges minkar.

Djurfrågorna på landsmötet kommenteras i ett reportage från SR Ekot:
"Flera motioner handlar om djurskydd, bland annat att om skärpta regler för minknäring och en tydligare djurskyddspolitik som partiets pressekreterare Martin Kinnunen står bakom.
Att så många motioner rör djurskydd är ett bra sätt att visa en mjukare sida av partiet, tycker han.
– Det är tacksamma frågor att profilera oss i. Det är en mjuk fråga som skapar nya möjligheter för partiet, säger Martin Kinnunen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.