9 maj 2007

Hur många gånger kan man döda en ko?

Skådespelaren Ethan Hawk till tidningen The Independent;

"If you had to kill the cow every time you had to eat it, if you had to go slit its throat, you would eat meat about twice a year."

Två?

3 kommentarer:

 1. Jag dödar däggdjur, fåglar och fiskar som jag äter upp. Äter kött dagligen men vet i fasen inte om jag skulle klara av å äta upp två kor sådär bara ( lite info om kor till veganer och djurrättsaktivister som fått sin djur och naturkunskap genom diverse böker och tidskrifter typ Bambi och Nalle Puh: Kor är stora djur, väger runt 250kg.)

  SvaraRadera
 2. Det stod "kött", inte kor, och två gånger om året, inte två kor vid ett tillfälle (lite info till de som fått sov på engelskalektionen).

  SvaraRadera
 3. Det är ju ett märkligt påstående. Hur kom han fram till att man skulle käka kött två ggr om året? Rent historiskt sett så har man ju varit tvungen att själv skära halsen av djuren man äter, och om det hade varit så änn idag hade folk gjort det.
  Jag tror inte att om man själv skulle slakta/döda djur leder till att man blir vegetarian. Bevisligen inte då de var standard förr i tiden - både när vi hade jägar och sammlarsamhällen och när vi hade bondesamhällen. Jag är själv vegetarian, men inte för att jag inte klarar av att döda djur (Har man orm som husdjur så) utan etiska principer (ormar klarar sig inte utan kött, även om jag inte hade haft något emot att utfodra dem med qourn skulle inte de må bra, därför står de utanför mina etiska principer).

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.