30 maj 2007

Brittisk konstnär åt hund i protest

Den brittiske konstnären Mark McGowan åt en hund av rasen Corgi för att visa sin protest mot rävjakt. Corgis är Drottning Elizabeths favoritras och anledningen till att han valt just den protestformen är för att en grupp inkluderande Drottning Elizabeths man Prins Philip tidigare i år dödat en räv.

Mark McGowans kommentar till sitt agerande lyder:

"I know some people will find this offensive and tasteless but I am doing this to raise awareness about the RSPCA's inability to prosecute Prince Philip and his friends shooting a fox earlier this year, letting it struggle for life for five minutes and then beating it to death with a stick."

Rävjakt med hund är sedan något år tillbaka förbjudet i England, och det fanns inga vittnen till att Prins Philip & co hade med sig någon hund när de jagade räven, eller att räven plågades. Detta gör att själva jakten i sig inte var olaglig, men ändå fruktansvärd med tanke på att rävjakten inte fyller någon som helst funktion utan är helt och hållet för nöjets skull.

Mark McGowans protest får förhoppningsvis Drottning Elizabeth, och andra, på nya tankar som kanske kan leda till ett totalförbud av rävjakten. Dock känns detta rätt avlägset, men någon sorts effekt kan man hoppas på så att hunden inte dödades helt i onödan utan att den kan ses som en martyr som räddat livet på några andra individer.

1 kommentar:

  1. Jag är mycket tveksam till metoden, även om jag gillar budskapet. Att offra någon för ett högre värde? Är det inte samma typ av resonemang som gör att djur-förtrycket pågår år ut och år in?
    /Jonas Lundström, Örebro

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.