4 juli 2011

En vegoguide till Almedalsveckan

Djurens Rätt befinner sig på Almedalsveckan, och i takt med att dagarna går så har vi börjat bygga upp en liten vegoguide till Almedalen. Guiden är under uppbyggnad, i takt med att vi upptäcker nya spännande saker utan djur i (alltså utan saker som mjölk och ägg, förutom köttet) och i takt med att vi inte äta... Tipsa oss gärna om vi har missat något!

Strykjärnet Creperie och Logi i Visby - Wallérs Plats 3
Serverar veganska crêpes om man ringer dagen innan och beställer äggfri smet. Sedan är det bara att välja bland vegoingredienserna på menyn.

Surfers – Södra Kyrkogatan 1
Vi har inte hunnit varit dit ännu, men har fått två av varandra oberoende tips på att deras tofurätter ska vara fantastiska. (Vi provade dock Surfers vid ett senare tillfälle.)

Nått falafelställe – Södra Kyrkogatan 5
Förlåt - men vi minns för stunden inte vad detta stället hette. Men det var är ett litet mysigt snabbmatställe i en österrike-inspirerad byggnad. Vi provade falafel (utan vit sås) som är vegansk, har inte koll på övriga vegoalternativ på menyn.

Café Ryska Gården – vid Stora torget
Ska enligt uppgift ha en god röd linsgryta. Vi har dock inte hunnit gå förbi och prova, så ta inte vårt ord för vare sig smak eller djurfrihet – men kan vara värt att fråga.

Hedbergs Musik-och Bokcafé - Södra Kyrkogatan 4 B
Vegansnickers!

Utöver detta har vi passerat O’Learys (som ju har Veggos vegoprodukter som köttalternativ), en uteservering utanför biblioteket som serverade veg-kebab baserad på rödbetor (som ju låter lika intressant som märkligt, det var dock stängt när vi passerade under söndagskvällen) och nu under Almedalsveckan så serveras det vegansk lunch på S:t Hansskolan i samand med Alternativveckan varje dag för det ringa priset av 35-50 kronor. Vi har dock inte hunnit vara förbi och kika på den.

2 kommentarer:

  1. Gamla Masters canneloni är inte vegansk eftersom den innehåller färskost, men den är fin. Jag har dessutom ätit goda, fyllda svampar där. Jag gillar att de har ett vegetariskt alternativ på sin meny jämt. Det är man ju inte bortskämd med precis.

    SvaraRadera
  2. Annars finns det vegan mat varje dag på S:t Hansgatan 32. Det finns även gott fika, billigt kaffe, och almedalens bästa bokbord.
    :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.