22 juli 2011

Sommartider (hej, hej) - #4

Fortsatt semester - och fortsatt Sommartider (hej, hej).Även om min hjärna går på halvfart så gör (tack och lov) inte allas hjärnor det. Det har till och med dykt upp en intressant strategidebatt om djurrättsrörelsens framtid så här under brinnande semester. Filosofen Peter Singer har publicerat en debattartikel - Moral Progress and Animal Welfare (som publicerades i svensk översättning i Sydsvenskan, var inte det lite otippat?), Per-Anders Svärd har skrivit blogginlägget Ska vi ge upp redan innan vi börjat? (som gör ett avstamp i denna presentation av James LaVeck, en av personerna bakom Peacable Kingdom) och även Vegan Outreach har varit inne på vår rörelses strategier.

Nu tänker ni säkert hur intressant det vore om jag kunde sammanfatta de tre inläggen ovan? Sorry, jag har semester. Min hjärna går på tomgång.

Skrev förra vecka om bristen på variation när det gäller vego- och djurrättsbloggar, och nämnde några nya trevliga bloggar. Och när man talar om trollen: www.djurratt-hbg.blogspot.com, en blogg skriven av Camilla och Susanna. Och för oss som drack Tofulines osötade sojamjölk en gång i tiden (och trodde att vi skulle dö på kuppen) så måste man ju säga att det är tämligen fantastiskt att det här får omdömet "Det klassiska. Inget revolutionerande."

Filmen ovan är en ny reklamfilm från BUAV. Jättebra (såklart), men känns det inte som att detta upplägg har gjorts? Svartvit film eller svartvita bilder kompletterat med rött blod?

Och apropå nytt: http://www.vegosaur.se  

Bra skrivit om kött i Supermiljöbloggen. Tror dock att detta är mitt favoritblogginlägg från sommaren 2011 så här långt.

Positiva nyheter från Storbritannien, som planerar att förbjuda djurförsök för hushållsprodukter. Positivt, men tyvärr rör detta endast en försvinnande liten del av de 3,7 miljoner djur som dödas i djurförsök i Storbritanninen varje år.

Det råder en oro i Europa över olagliga djurrättsaktiviteter.

Sommarturnéupdate: fin intervju och bild med Sofia Ulriksson från Hultsfredsfestivalen i P4 Kalmar (där Morrisey lirade den vegetariska popens nationalsång - som fick oss att jubla).

Fint skrivet av 13-åriga Rut Höglind i BLT, och fint att vi kunde inspirera.

Nervgift i vegomat - huvva! Trodde det skulle bli lite mer skräckrubriker än vad det blev.

Djurskyddet Sverige kommenterar transporten av kycklingar där 10 000 av dem dog av värmeslag, och menar att taggtråd är som krigsmaterial. Djurskyddet Sverige vill se ett totalförbud mot taggtråd före år 2015.

Vi skrev från Almedalen om Kalmars nya djurskyddspoliser - och här är en artikel i Barometern. Och djurpolisen i Stockholm utökar.

Maten i den offentliga upphandlingen var ett tema på flera seminarier i Almedalen, och företaget Servera får kritik i ett debattinlägg i UNT. (Lite intressant att U&W [you&we] är med i det sammanhanget...)

Är det sekteristiskt att bli irriterad över att Sommarlov i SVT visar program om att fiska, och att jag vill springa fram och hålla handen över mina barns ögon? Men att det känns helt ok att han ser Transformers 2? Antagligen. 

Ernst Brunner är fortfarande en överskattad författare. 

Hörs om en vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.