10 juli 2011

Framgångsrikt och kostnadseffektivt djurrättsarbete i Almedalen


Framgångsrikt och kostnadseffektivt, är förbundsordförande Camilla Björkboms snabbanalys av veckan som gått. Djur som brottsoffer och länken mellan våld mot djur och våld i nära relationer, minkfarmningens framtid samt inspiration från några kommuner som har satsat på vegetarisk mat är seminarierna som Djurens Rätt varit delaktiga i.

Det har talats om miljonrullning på Almedalsveckan och att myndigheter och organisationer slösar genom sitt deltagande. Vad gäller Djurens Rätt vill dock förbundsordförande Camilla Björkbom dementera att det handlar om stora kostnader:

- Resorna har varit den största utgiften eftersom vi haft den stora turen att få låna ett hus i Visby där vi också har lagat all mat själva. Teamet har bestått av såväl lokalt aktiva medlemmar, anställda och förbundsstyrelseledamöter varav flera använt sina lediga dagar och semester till att delta. Djurens Rätts deltagande, inklusive arrangörskostnader för seminarierna, har totalt kostat 16 000 kronor. Det är viktigt för Djurens Rätt att vara i Almedalen eftersom vi här får chansen att knyta nya kontakter och hitta samarbeten som vi kommer att ha nytta av resten av året.

Alla blogginlägg från Almedalsveckan hittar du här, på www.djurensratt.se läser du mer om alla våra seminarier och på Flickr hittar du bilderna. Tack för i år från Visby!

9 kommentarer:

 1. Oj hur kan det kosta 16 000 kr??!! Vilka pengar är det som betalar det? är det pengarna man ger varje månad som medlem i djurens rätt??
  /Hanna bjeder

  SvaraRadera
 2. Hanna,

  åtta personer som åker båt till Visby för att arbeta för djuren under en vecka - det blir ungefär 16 000 kronor. Alternativet är förstås att inte åka dit alls.

  Exakt vilka pengar det rör sig om är naturligtvis svårt att säga, men det kan det säkert vara.

  SvaraRadera
 3. Ett stort TACK till Djurens Rätt:s fötroendevalda, anställda och lokalt aktiva för er kraftfulla insats under Almedalsveckan!
  Dessutom till en låg kostnad, bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat!
  ni borde dock unna er att äta ute så att krögarna inser att det finns en efterfrågan på Vegansk mat

  SvaraRadera
 5. Har vi slutat prata om djurrätt och veganism? Är det bara djurskydd som gäller? Trist utveckling...

  SvaraRadera
 6. Peter Nilsson13 juli 2011 20:04

  Anonym,
  nejdå, det har vi inte slutat prata om. Så utvecklingen är räddad.

  SvaraRadera
 7. Varför är ni så passiva i djurrättsfrågan? Camilla gjorde absolut ingenting för att få fram djurrättsperspektivet. Satt som moderator tyst när diskussionen om skolmat mer handlade om kött, mjölk och ägg. Är det så Djurens Rätt vill framstå?

  SvaraRadera
 8. Peter Nilsson16 juli 2011 12:29

  Gissar att du tänker på frukostseminariet från Almedalen? Det finns en tid för allting, och frågan är om vi hade bidragit till mindre kött i fler kommuner genom att diskutera veganism i det sammanhanget.

  SvaraRadera
 9. I min skola är det inte bra. Som vegan får jag mycket sämre. Ska den inte ens tas fram när man pratar skolmaten. Sen kan man prata om köttet också.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.