4 juli 2011

Sol och en väldig massa människor under Moderaternas dag i Almedalen


I söndags tänkte jag att det här med Almedalen kändes lite överskattat - det var ju inte såå många arrangemang, och det var inte såå mycket folk. Men sedan övergick söndagen till måndag – och det var såå många arrangemang överallt, och det var såå mycket folk överallt. Så det är uppenbarligen på måndagen Almedalsveckan börjar "på riktigt".

För vår del började det 08.00, då vi besökte studion där Godmorgon Almedalen spelas in. Vi medverkade även i sändningen med intervjun från igår – se hela programmet här.

Därefter var det seminarier för hela slanten, plus en del annat. Plus att vi slängde ihop en kort och enkel vegoguide till Almedalsveckan. Tyvärr får ni dock vänta lite på rapporter från seminarierna, och ni får vänta lite på att ta del av annat spännande vi har samlat på oss under dagen. Timman är sen, och klockan åtta imorgon bitti börjar vår livesändning om vegetarisk mat i den offentliga verksamheten – seminariet ser du live här.

Vårt andra seminarium imorgon tisdag börjar kl. 10.45, och även det ser du naturligtvis live via vår webbplats. Då handlar det om djur som brottsoffer.

Det arrangeras även en hel del andra spännande tillställningar som vi ska vara med och bevaka – tisdagen är den stora dagen här i Visby, med flesta antal seminarier - så det blir full fart. Och därmed tidigt sänggående idag. Så det material vi har från dagen får vänta.


Måndagen var alltså Moderaternas dag i Almedalen. Deras partisekreterare Sofia Arkelsten intervjuades av Expressen och när Fredrik Reinfeldt höll sitt tal vid 19-tiden var det 3-4 gånger så många som lyssnade jämfört med gårdagen. Igår stod jag framme vid scenen och lyssnade, ett par barn lekte bredvid. Idag lyckades jag inte ens få syn av vår statsminister (som för övrigt talade utan manus…) pga. allt folk.

Efter Reinfeldt tal jobbade vårt fantastiska team på fram till långt in på kvällen, och responsen vi fick var väldigt inspirerande. Det lovar gott inför fortsättningen av veckan!

Som sagt, kika in på www.djurensratt.se imorgon så kan du se de två seminarier vi arrangerar live via din dator. Och så återkommer vi senare med mer material.


Sov gott!

PS. Den här bloggen har börjat göra alla bilder jag laddar upp suddiga. Fråga mig inte varför. Skarpare bilder finns dock på vår sida på Flickr, för stunden med 35 bilder från vårt deltagande under Almedalsveckan.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.